Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2019

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно бойовика «Народної міліції» терористичної організації «ЛНР»

Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2014 року громадянин України добровільно вступив до лав не передбаченого законом збройного формування «Призрак» під командуванням Олексія Мозгового, який у подальшому увійшов до складу «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го Армійського корпусу Народної міліції ЛНР».

До посадових обов’язків бойовика входило: бойове чергування, спостереження за позиціями військовослужбовців Збройних Сил України, застосування штатної стрілецької та артилерійської зброї при бойових зіткненнях з українськими військовими.

Зокрема, взимку 2015 року прибічник терористів брав активну участь у так званій «Дебальцевській операції». А з 2016 по січень 2018 року – у здійсненні збройного спротиву силам та засобам Збройних Сил України, що задіяні в Антитерористичній операції (АТО) та операції Об’єднаних сил (ООС)   в районі населених пунктів Жолобок та Сокільники Слов’яносербського району.

За результатами досудового розслідування вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Наразі обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1802