Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2016

Старобільською місцевою прокуратурою викрито посадовців райдержадміністрації, якими оприбутковано «віртуальні» товаро-матеріальні цінності

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури спільно з працівниками управління захисту економіки в Луганській області департаменту Національної поліції України виявлено факт фальсифікації службовими особами Марківської районної державної адміністрації офіційних документів щодо використання бюджетних коштів.

Так, встановлено факт внесення неправдивих відомостей до офіційних документів про отримання Марківською райдержадміністрацією паливно-мастильних матеріалів, за попередніми підрахунками, на суму понад 150 тис грн.

З’ясовано, що паливно-мастильні матеріали, які отримано згідно документації, фактично відсутні у місці зберігання.

За вказаним фактом слідчим відділом Марківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється Старобільською місцевою прокуратурою.

Проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії спрямовані на встановлення всіх обставин правопорушення.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Прес-служба прокуратури Луганської області (за матеріалами Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 2196