Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.01.2016

Місцевого жителя Попасної, який відмовився вчинити теракт під тиском терористів, звільнено від кримінальної відповідальності

Ухвалою Попаснянського районного суду задоволено клопотання Прокуратури Луганської області про звільнення мешканця міста Попасна, який добровільно здав органам влади боєприпаси, від кримінальної відповідальності за незаконне придбання, носіння та зберігання бойового припасу на підставі ч. 3 ст. 263 КК України.

Встановлено, що влітку 2015 року місцевий мешканець був захоплений двома невстановленими озброєними чоловіками у камуфльованому одязі, які мали розпізнавальні знаки незаконного збройного формування так званої «ЛНР». Саме ці «патріоти Донбасу», погрожуючи застосуванням фізичного насильства щодо нього, а також членів його сім’ї, надали чоловікові боєприпас та змушували закласти його на одній з вулиць міста для здійснення теракту.

Побоюючись за своє життя та життя членів своєї сім’ї вказаний громадянин начебто погодився на пропозицію бойовиків та, запевнивши їх у твердості своїх намірів, вирушив до вказаного ними місця. Однак, розуміючи протиправність таких дій, а також той факт, що підрив боєприпасу може призвести до великих людських жертв, у тому числі серед цивільного населення міста, жодних дій на виконання протиправного наказу представників так званої «ЛНР» не вчинив, а навпаки, звернувшись до співробітників Служби безпеки України, добровільно видав їм небезпечний предмет.

Прояв твердої громадянської позиції та попередження можливих жертв серед українських військових та цивільного населення стали ключовими аргументами для звільнення громадянина України від кримінальної відповідальності.

Отже, вибір є завжди. Вказаний приклад засвідчує, що зупинити неконтрольований обіг зброї та кровопролиття в нашому регіоні в силах кожного.


Прес-служба прокуратури Луганської області (за матеріалами Попаснянського відділу Лисичанської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 2657