Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2016

Мешканця прикордонного району Луганщини судитимуть за участь в організації незаконного референдуму

Прокуратурою Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно громадянина України, який брав участь в організації проведення незаконного референдуму в одному з населених пунктів регіону (ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що у травні 2014 року мешканець Марківського району Луганської області брав участь в організації проведення незаконного референдуму на території району. Під час обшуку за місцем його мешкання виявлені та вилучені предмети та речі, що свідчили про його причетність до вчинення даного кримінального правопорушення.

Натепер, прокуратурою області в порядку спеціального досудового розслідування до суду направлено обвинувальний акт стосовно вказаного громадянина за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а саме умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені за попередньою змовою групою осіб).

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2066