Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2016

На Луганщині особам, які посягали на повалення конституційного ладу та на територіальну цілісність України, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років

Встановлено, що в грудні 2014 року мешканець міста Луганська був призначений на посаду «міністра палива, енергетики та вугільної промисловості» терористичної організації «ЛНР». Діючи у складі вказаної терористичної організації, останній вчинив дії, спрямовані на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

До складу організованої злочинної групи добровільно на основі єдиних злочинних намірів увійшли «міністр енергетики та вугільної промисловості» терористичної організації «ЛНР», виконувач обов’язків генерального директора та головний бухгалтер Державного підприємства «Луганськвугілля», а також технічний директор Державного підприємства «Антрацит».

В період з грудня 2014 року по лютий 2015 року учасники вказаної злочинної групи, з метою сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР», розтратили грошові кошти Державного підприємства «Луганськвугілля» у сумі 16 млн грн шляхом їх перерахування на поточні рахунки фіктивних підприємств. Вказані кошти перевели у готівку, яка в подальшому була перемішена на територію Луганської області, тимчасово підконтрольну незаконним збройним формуванням.

За результатами спеціального досудового розслідування, проведеного у вказаному провадженні, обвинувальний акт направлено до суду.

 

Довідково: за вчинення вказаних правопорушень передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2421