Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2016

Обвинувальний акт стосовно чиновниці терористичної організації «ЛНР» направлено до суду

Встановлено, що громадянка України ініціювала та надала згоду на призначення її на посаду так званого «виконувача обов’язків міністра економічного розвитку та торгівлі ради міністрів» терористичної організації «ЛНР».

Діючи у складі вказаної терористичної організації «ЛНР», яка здійснює діяльність, спрямовану на відокремлення та функціонування Луганської області від України, остання вчинила дії, спрямовані на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні, а також дії, спрямовані на незаконну зміну меж території та державного кордону України всупереч Конституції України.

У зв’язку із переховуванням вказаної особи на тимчасово окупованій території Луганської області з метою ухилення від кримінальної відповідальності, проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого, прокуратурою області обвинувальний акт направлено до суду.

 

Довідково: санкції ч. 1 ст. 109 КК України та ч. 2 ст. 110 КК України передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2382