Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2016

На Луганщині судитимуть директора одного з підприємств регіону, який ухилився від сплати податків, що призвело до ненадходження коштів у бюджет на суму понад 3 млн грн

Встановлено, що директор одного з підприємств міста Сєвєродонецька, переслідуючи мету незаконного збагачення шляхом ухилення від сплати податків, задіяв в своїй господарській діяльності злочинну схему. Достовірно знаючи, що ТОВ, яке він очолює, не має фінансово-господарських відносин з іншими підприємствами, підробив договори про виконання робіт, склав фіктивні розрахунки із іншими підприємствами, у тому числі акти прийому виконаних робіт, що фактично призвело до заниження податку на додану вартість та податку на прибуток. Після цього він склав та подав податкові декларації до уповноваженого органу.

Як наслідок, директор вказаного підприємства ухилився від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження коштів у бюджет на суму понад 3 млн грн.

На теперішній час обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду.

 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 212 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 15 тисяч до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна; санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1992