Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2017

Прокуратурою Луганщини повідомлено про підозру учасникам організованої злочинної групи, які шахрайськими діями заволоділи грошовими коштами на суму майже 200 тисяч гривень

Встановлено, що четверо громадян України, діючи у складі організованої злочинної групи на території Луганської та Харківської областей, з метою заволодіння чужим майном, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, ошукували довірдивих громадян.

Учасники організованої групи, знаходячись у м. Харкові, використовуючи комп’ютер, здійснювали пошук безкоштовних оголошень на сайті «OLX», викладених мешканцями Луганської області. Після чого, використовуючи заздалегідь підшукані абонентські номери мобільних операторів, телефонували мешканцям Луганської області та представляючись особою, яка хотіла придбати товар на сайті оголошень, отримували від них номери банківських карток для нібито перерахування передоплати за товар, їх анкетні дані та абонентські номери, закріплені за названими картками.

Після цього, шахраї дзвонили потерпілим від імені працівників головних управлінь банків, пояснюючи, що у зв’язку з неможливістю отримання переказу платежу, який вони очікують, необхідно назвати дані банківської картки: строк дії, CVV2-код, а також коди підтвердження, які нібито вони направляли з головного управління банку. Своїми діями зловмисники ошукали 40 довірливих громадян на суму майже 200 тис грн.

Наразі учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, санкція ч. 4 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2153