Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2018

На Луганщині так званого «голову виборчої дільниці» по проведенню псевдореферендуму на підтримку терористичної організації «ЛНР» заочно засуджено до 5 років позбавлення волі

Розслідуванням встановлено, що на початку травня 2014 року мешканець міста Щастя Новоайдарського району Луганської області очолив виборчу дільницю по проведенню так званого «референдуму» на підтримку терористичної організації «ЛНР».

Виконуючи обов’язки голови «виборчої комісії», чоловік організував роботу дільниці, розподіляв обов’язки між її членами, які займалися складанням списків виборців, питаннями видачі бюлетенів, а також підрахунком голосів так званого «волевиявлення».

Оскільки вказаний громадянин наразі переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області, на підставі ухвали слідчого судді стосовно нього проведено процедуру спеціального досудового розслідування.

У подальшому, за результатами спеціального судового провадження на підставі зібраних беззаперечних доказів вини зловмисника, Новоайдарським районним судом Луганської області його визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та засуджено до 5 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2811