Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2019

Прокуратура Луганської області встановлює обставини вибуху у відділенні банку в Старобільську (ФОТО)

Встановлено, що у п’ятницю, 17 травня 2019 року, до касира банку звернувся 53-річний чоловік з приводу відкриття банківського рахунку та надав паспорт громадянина України. Під час ідентифікації особи у працівника банку виникли сумніви щодо достовірності наданого документу, у зв’язку з чим викликали поліцію.

При перевірці поліцейським документів чоловік витягнув з сумки гранату та висмикнув з неї чеку. Внаслідок вибуху останній загинув на місці.


Тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості отримали: співробітник слідчо-оперативної групи Старобільського відділу поліції, троє працівників банку та троє місцевих мешканців, які на момент вибуху перебували у приміщенні відділення. Усім потерпілим була надана медична допомога, їх життю нічого не загрожує.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В огляді місця події брали участь заступник прокурора Луганської області В.І. Мельничук, начальник управління нагляду у кримінальному провадженні Ю.О. Бабцев та прокурори галузевого відділу прокуратури області.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією за ст. 348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст.15, п. п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство двох або більше осіб, вчинений способом небезпечним для життя багатьох осіб) ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження із вибуховим пристроєм) КК України.

На даний час проводяться необхідні першочергові слідчі дії з метою встановлення всіх обставин події та мотивів дій зловмисника.

Процесуальне керівництво здійснюється відділом нагляду за додержанням законів при розслідуванні злочинів проти життя прокуратури області.

 

 

Враховуючи те, що зазначена подія набула суспільного резонансу, стан та хід слідства перебуває на особистому контролі прокурора Луганської області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1148