Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2019

На Луганщині співорганізаторку так званого «референдуму» на підтримку «ЛНР» заочно засуджено до 6 років позбавлення волі

У судовому засіданні прокурором доведено, що навесні 2014 року громадянка України за попередньою змовою з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, брала активну участь в організації проведення мітингу на центральній площі міста, на якому агітували місцевих жителів до участі у псевдореферендумі.

У подальшому обвинувачена під керівництвом «голови територіальної виборчої комісії» займалася організаційними питаннями проведення незаконного «референдуму» на підтримку «Акту про державну самостійність «ЛНР», а саме: облаштуванням та формуванням дільничних виборчих комісій, залученням людей до роботи  у вказаних комісіях, а також забезпеченням явки місцевих мешканців на голосуванні.

За сприяння вказаної особи так званий «референдум» відбувався  на двох «виборчих дільницях», які розміщувалися у приміщенні навчальних закладів  міста Щастя.

Оскільки жінка наразі продовжує переховуватись від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, на підставі ухвали суду стосовно неї проведено процедуру спеціального судового провадження.

На підставі зібраних в ході досудового розслідування беззаперечних доказів Новоайдарським районним судом  Луганської області жінку визнано винною у вчиненні вказаного злочину та призначено їй покарання у виді 6 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1736