Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2023

Повідомлено про підозру луганчанину, який став «заступником міністра праці та соціальної політики лнр»

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру жителю Луганська у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний ‒ колишній бухгалтер-економіст місцевого підприємства.

Після захоплення окремих територій Луганської області у 2014 році чоловік почав підтримувати ворога.

У подальшому, за активну проросійську позицію отримав посаду «начальника відділу контролю діяльності лікувально-профілактичних установ міністерства охорони здоров’я лнр».

Улітку 2021 року був «тимчасово виконуючим обов’язки міністра праці та соціальної політики лнр», а з 2022 року й дотепер обіймає посаду «заступника міністра».

Підозрюваний бере участь у міжнародних форумах, які проходять на території рф, зустрічається з представниками делегацій з Москви.

Крім того, на камери пропагандистських медіа розповідає про введення пілотного проєкту з «впровадження системи довготривалого догляду за людьми похилого віку та інвалідами на території «лнр».

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 354