Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2023

Задоволено позов прокурора про стягнення на користь держави понад 2 млн грн

Прокурори Сватівської окружної прокуратури Луганської області відстояли в суді інтереси держави та домоглися визнання недійсним договору поставки природного газу й стягнення з недобросовісного суб’єкта господарювання у дохід держави понад 2 млн грн. 

Встановлено, що під час закупівлі газу за бюджетні кошти порушено норми законодавства. Її проведено відділом освіти, молоді та спорту однієї з селищних рад Сватівського району до введення в Україні правового режиму воєнного стану.

Товариство з обмеженою відповідальністю визнано переможцем у відкритих торгах за рахунок домовленості з іншим учасником процедури. Відтак не було дотримано принципів конкуренції.

Протиправні дії призвели до укладення з постачальником договору та отриманням ним коштів на підставі викривлених результатів торгів, що суперечить інтересам держави.

Господарський суд Луганської області підтримав позицію прокуратури та задовольнив позовну заяву.

Ефективне реагування прокурорів у межах своїх представницьких повноважень дозволить наповнити бюджет, що в умовах воєнного стану є пріоритетним завданням для забезпечення обороноздатності держави.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 937