Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2010

Завдяки прокуратурі водопостачання поновлено

     До прокуратури Луганської області надійшло повідомлення про відключення водопостачання в містах і районах області. Проведеною прокуратурою перевіркою за зверненням керівництва ТОВ «Луганськвода» встановлено, що ЛФ ТОВ «ЛЕО» порушує вимоги закону України «Про питну воду та питне водопостачання»., проводить необґрунтоване відключення електроенергії на каналізаційних насосних станціях ТОВ «Луганськвода» та його структурних підрозділів.
     Підставою для відключення об'єктів водопостачання та водовідведення стала наявність боргу, тобто несвоєчасне та не в повному обсязі виконання умов договору на забезпечення електроенергією.
     Однак, ст. 12 ЦПК України передбачає, що справи у спорах, що виникають при виконанні господарських договорів підвідомчі Господарським судам. У зв'язку с цим всі питання, що виникли між ЛФ ТОВ «ЛЕО» та ТОВ «Луганськвода» повинні вирішуватись в судовому порядку.
     Відключення визначених об'єктів призводить до порушення прав споживачів, які здійснюють своєчасний та у повному обсязі розрахунок за житлово-комунальні послуги.
     Прокуратура Луганської області спрямувала керівництву ТОВ «ЛЕО» припис з вимогою усунення порушень закону.
     В результаті цих дій водопостачання в обласному центрі поновлено. Найближчим часом воду підключать в містах та районах області.
     Зараз прокуратурою області проводиться перевірка ТОВ «Луганськвода» щодо обсягів фінансових надходжень від споживачів, розподілу та законності витрачання цих коштів. За наслідками перевірки діям посадових осіб вказаного підприємства буде надана правова оцінка.

 

     Прокуратура Луганської області

 

кількість переглядів: 76750