Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Прокуратура через суд повертає державі безпідставно переплачені кошти за поставлені нафтопродукти для потреб вишу – майже 120 тис грн

Ювенальні прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області у судовому порядку домоглися повернення до державного бюджету коштів, незаконно сплачених за поставлені нафтопродукти для потреб вишу.

Мова йде про майже 120 тис грн, які суб’єкт господарювання отримав за рахунок штучного збільшення ціни на бензин та дизельне пальне.

Встановлено, що у 2020 році між одним із університетів Луганської області та ТОВ укладено договір на закупівлю бензину та дизельного пального.

Надалі сторони уклали 3 додаткові угоди. На їх підставі ціну на товар збільшили на 30%, а обсяг постачання зменшили.

Прокурори у суді довели, що ціну на нафтопродукти для потреб закладу вищої освіти завищили безпідставно. Відтак було порушено норми законодавства про публічні закупівлі.

Господарський суд Луганської області підтвердив правомірність позиції прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі.

Наразі ювенальні прокурори вживатимуть заходи для реального виконання рішення суду – повернення цієї суми на користь Міністерства освіти і науки України, яке було розпорядником коштів.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 784