Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

Повідомлено про підозру 16 «депутатам рад муніципальних округів» на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області повідомлено про підозру 16 місцевим жителям у добровільному обранні до незаконного органу влади, створеного на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, влітку 2023 року вони зареєструвалися кандидатами в «депутати рад муніципальних округів першого скликання лнр» у захоплених населених пунктах Луганщини. Представляли ворожі політичні партії «єдина росія» та «справедлива росія – патріоти ‒ за правду».

Серед підозрюваних: колишні держслужбовці, працівники закладів освіти, комунальних підприємств, вугільної промисловості, лікарі, підприємець, фермер.

Незаконні «вибори» проходили на початку вересня 2023 року.

За їх результатами, двох обрано «головою та заступником ради Сватівського муніципального округу лнр», одну ‒ «головою ради міського округу м. Сєвєродонецьк лнр».

Один з підозрюваних очолив «постійну комісію з соціально-економічного розвитку та питань ЖКГ ради Новоайдарського муніципального округу лнр», інший ‒ став «членом постійної комісії з правової політики та зв’язків із громадськістю ради Марківського муніципального округу лнр».

Інші п’ятеро увійшли до складу «ради Троїцького муніципального округу лнр», троє ‒ «Білокуракинського», двоє ‒ «Старобільського», один ‒ «Свердловського».

Підозрювані сприяють легалізації законодавства держави-агресора на тимчасово окупованій частині Луганщини.

Наразі вирішується питання щодо оголошення осіб у розшук та обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 281