Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

Викрито колишнього бойовика нзф «лнр», який через соцмережі передавав ворогу розвіддані про переміщення військової техніки і підрозділів ЗСУ в Дніпрі

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Дніпра.

Йому інкриміновано надання незаконним збройним формуванням, створеним на тимчасово окупованій території та збройним формуванням держави-агресора, допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний упродовж серпня-грудня 2023 року збирав інформацію про розташування та переміщення військової техніки і особового складу ЗСУ на території Дніпра та Дніпропетровської області.

Через Telegram-канал передавав представнику збройних формувань рф розвіддані у вигляді скріншотів з картографічного веб-сервісу «Google Maps», відео файлів та текстових повідомлень.

За проведену «роботу» інформатор отримав грошову винагороду на банківську карту.

Під час обшуку за місцем його проживання вилучено речові докази протиправної діяльності.

Зазначимо, що раніше чоловік був засуджений за участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України).

Наразі особу затримано в порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням прокурорів йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 237