Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2024

Окупаційних «силовиків» з Луганщини судитимуть за колабораціонізм

Прокурори Сєвєродонецької та Старобільської окружних прокуратур Луганської області скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені ‒ мешканці Лисичанська та Луганська.

Перший ‒ експоліцейський, який у вересні 2022 року обійняв посаду так званого «начальника відділу мвс рф «Лисичанський».

Дотепер фігурант очолює псевдоправоохоронний орган та курує діяльність щодо забезпечення громадського порядку та безпеки на території захопленого населеного пункту.

Інший обвинувачений ‒ одразу після повномасштабного вторгнення рф добровільно обійняв посаду «прокурора Біловодського району лнр».

Пропрацював там до осені 2022 року.

Чоловік проводив обшуки у місцевих мешканців, намагаючись виявити проукраїнськи налаштованих громадян і закликав місцевих підтримувати окупантів.

Наразі осіб оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької та Старобільської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 98