Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2024

Повідомлено про підозру «бойовику зс рф», який здався у полон українському безпілотнику

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру мешканцю Біловодська у добровільній участі в незаконних збройних формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у кінці вересня 2023 року добровільно підписав контракт на проходження військової служби в зс рф.

Був «старшим мінометником» у «2-му мотострілецькому батальйоні 123-ї окремої мотострілецької бригади», що входить до складу «2-го армійського корпусу» окупаційних військ рф.

Облаштовував позиції, заступав на бойові чергування та вів вогневе ураження позицій ЗСУ у населених пунктах Луганщини та Донеччини.

У кінці лютого поточного року, під час виконання бойового завдання зі стримання позицій підозрюваний залишився один.

Просидівши два дні в окопі, фігурант вирішив здатись у полон українським військовим.

Вони скинули йому з БПЛА записку з текстом: «Хочеш жити ‒ іди за пташкою по полю». Після цього чоловік прослідував до позицій наших бійців, де й був затриманий.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 85