Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2017

Протидія корупції - пріоритетний напрямок діяльності прокуратури Луганщини

Упродовж 2016 року правоохоронні органи області наполегливо працювали як над виявленням корупційних правопорушень, так і забезпеченням швидкого, повного та неупередженого розслідування таких кримінальних проявів.
Як наслідок, закінчено досудове розслідування у 100 кримінальних провадженнях. До суду прокурорами направлено обвинувальні акти стосовно 110 осіб, які вчинили 112 корупційних злочинів. Для порівняння у 2015 році - стосовно 32 осіб.
Упродовж всього року зусилля правоохоронців спрямовувались на виявлення та розслідування фактів отримання службовими особами неправомірної вигоди (хабарів), які складають майже третину від правопорушень, по яких обвинувальні акти направлено до суду.
Активно виявлялись та розкривались факти привласнення, розтрати та заволодіння майном, а також зловживання владою чи службовим становищем, відповідальність за які передбачено статтями 191 та 364 Кримінального кодексу України. До суду направлено обвинувальні акти за 40 правопорушеннями цієї категорії, майже половина з яких вчинені у бюджетній сфері.
Проведена робота із забезпечення відшкодування шкоди, завданої злочинам цієї категорії.
Процесуальними керівниками прокуратури області направлено до суду обвинувальний акт стосовно голови окружної виборчої комісії, який, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснив розтрату бюджетних грошових коштів в сумі 217 тис грн. Завдяки вжитим органами прокуратури заходам завдані бюджету збитки в повному обсязі відшкодовано в ході досудового розслідування шляхом внесення готівки на бюджетні рахунки.
Постійно вживаються заходи щодо виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення посадовців органів державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронців. Із 110 осіб, щодо яких направлено до суду обвинувальні акти, 13 – посадові особи органів місцевого самоврядування, у тому числі 2 міських голови, 13 – державні службовці, 11 – працівники органів поліції, 3 – державної податкової служби, 1 службова особа органів митної служби, 14 – посадові особи інших органів державної влади.
Забезпечено належне підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях цієї категорії. За результатами судового розгляду корупційних правопорушень ухвалено 38 обвинувальних вироків, 36 з яких вже набрали законної сили.
Органами прокуратури Луганської області і надалі вживатимуться ефективні заходи спрямовані на запобігання та протидію корупційним правопорушенням.
 
Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 678