Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2017

Результати представницької діяльності органів прокуратури Луганської області у 2016 році

У 2016 році органами прокуратури області активно застосовувались заходи цивільно-правового характеру, направлені на захист інтересів держави.
Так, упродовж року до суду пред’явлено позовних заяв на суму понад     164 млн грн, з яких задоволено на 78 млн грн. Решта перебувають у провадженні судів.
Значну увагу приділено захисту інтересів держави у сфері використання бюджетних коштів. За результатами проведеної роботи, до суду направлено позови про визнання недійсними договорів, укладених за результатами проведених тендерних процедур, у сумі 32 млн гривень.
Запроваджено практику проведення системного моніторингу даних з питань використання бюджетних коштів, що публікуються на веб-порталі «Prozorro».
За результатами такої діяльності у минулому році виявлено підстави для пред’явлення позовів про визнання недійсними результатів процедур публічних закупівель на суму майже 10 млн гривень.
Забезпечено реагування на порушення інтересів держави у сфері захисту державного та комунального майна. Усього, упродовж року судами відкрито проваджень у справах за позовами прокурорів на суму 102 млн гривень.
Не залишено поза увагою захист інтересів держави у сфері охорони навколишнього природного середовища. У вказані сфері до суду пред’явлено позовних заяв на суму понад 19 млн гривень.
Також, забезпечено реагування на порушення у сфері земельних відносин. За втручання прокурорів у 2016 році у власність держави та територіальних громад повернуто 1673 га земель.
Крім того, вжито заходів до приведення у відповідність до вимог законодавства договорів оренди земельних ділянок в частині розміру орендної плати за їх використання. За результатами вжитих заходів, збільшено розмір надходжень до місцевих бюджетів у сумі понад 1 млн грн на рік.
 
 
Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 651