Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2017

Стан підтримання публічного обвинувачення в суді та апеляційне оскарження незаконних судових рішень органами прокуратури Луганської області протягом 6 місяців 2017 року

Працівниками прокуратури області упродовж поточного року підтримано публічне обвинувачення з ухваленням вироків у 1169 кримінальних провадженнях.
За наявності підстав прокурори принципово реагують на незаконні судові рішення судів першої інстанції шляхом їх апеляційного оскарження. Підставами для оскарження судових рішень є незгода сторони обвинувачення з призначеним судом покаранням внаслідок м’якості, істотне порушення судами вимог кримінального процесуального закону, неправильне застосування закону України про кримінальну відповідальність.
За результатами апеляційного перегляду судових рішень за скаргами прокурорів Апеляційним судом Луганської області скасовано та змінено 76 незаконних рішень міських та районних судів області.
Додержання вимог Конституції України та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, якими учасникам кримінального провадження гарантовано право на справедливий суд, постійно перебуває на контролі органів прокуратури області.
 
Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 713