Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2017

Стан підтримання публічного обвинувачення в суді та оскарження незаконних судових рішень органами прокуратури Луганської області протягом 9 місяців 2017 року

Реалізація органами прокуратури області повноважень з підтримання публічного обвинувачення в суді знаходить своє відображення у судових рішеннях, які не завжди відповідають вимогам кримінального процесуального  закону, що зумовлює їх подальше апеляційне та касаційне оскарження
Упродовж 9 місяців поточного року за участі обвинувачів регіональної та місцевих прокуратур судами Луганщини розглянуто 2637 кримінальних проваджень, у 1691 з яких ухвалено обвинувальні вироки.
Внаслідок ефективного впровадження механізмів відновного правосуддя судами області затверджено 722 угоди про визнання винуватості, укладених між прокурорами та підозрюваними, а також про примирення між підозрюваними та потерпілими.
Не залишено поза увагою прокурорів порушення судами вимог законодавства при ухваленні власних рішень.
Результатом перегляду кримінальних проваджень, за апеляційними скаргами прокурорів, є скасування та зміна апеляційним судом 104 незаконних рішень судів першої інстанції.
Водночас, активізовано діяльність органів прокуратури області у сфері оскарження судових рішень в касаційному порядку. Протягом поточного року прокурорами до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ подано 29 касаційних скарг з вимогами щодо скасування судових рішень внаслідок неправильного застосування судами першої та апеляційної інстанцій норм матеріального та процесуального права. 
Додержання засад верховенства права та законності  у кримінальному проваджені, а також захист прав його учасників є пріоритетами у роботі органів прокуратури області.
Прес-служба прокуратури Луганської області
 

кількість переглядів: 1124