Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2018

Результати представницької діяльності органів прокуратури Луганської області у 2017 році

У 2017 році органами прокуратури області активно застосовувались заходи цивільно-правового характеру, направлені на захист інтересів держави.
 
Так, упродовж року до суду пред’явлено позовних заяв на суму майже 175 млн грн, задоволено позовних вимог  прокурорів на 116 млн грн. Реально виконано судових рішень на суму майже 50 млн гривень.
Особливу увагу приділено захисту інтересів держави під час проведення публічних закупівель та у сфері земельних відносин.
 
Зокрема, господарським судом Луганської області задоволено позовну заяву прокуратури області до комунальної установи «Старобільське РТМО» про визнання недійсними результатів відкритих торгів та договору будівельного підряду вартістю 11,8 млн гривень, у зв’язку із істотними порушеннями вимог законодавства при проведенні процедури закупівлі.
 
За втручання Лисичанської місцевої прокуратури визнано недійсним договір купівлі-продажу автомобільної техніки спеціального призначення, укладений Управлінням житлово-комунального господарства Лисичанської міської ради з ТОВ, а також зобов’язано суб’єкта господарювання повернути отримані за договором кошти у сумі 2,2 млн грн на рахунок міської ради.
 
Також, рішенням суду за позовом прокуратури області на користь Сєвєродонецької міської ради з суб’єкта господарювання стягнуто кошти у сумі майже 1 млн грн за використання земельної ділянки під торгівельним центром без оформлення правовстановлюючих документів.
 
За прокурорського втручання попереджено незаконне надання, а також повернуто у державну та комунальну власність понад 2000 га земель.
 
Робота на вказаному напрямі триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 706