Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2020

Регламент Луганської обласної прокуратури

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ керівника Луганської обласної прокуратури  
« 09 » жовтня 2020 року № 119
 
 
Р Е Г Л А М Е Н Т
Луганської обласної прокуратури
 
1.                 Загальні положення
         1.1. Організація та порядок діяльності Луганської обласної прокуратури визначаються Конституцією України, Законом України «Про прокуратуру», іншими законодавчими актами, чинними міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, наказами Генерального прокурора та керівника обласної прокуратури, положеннями про самостійні структурні підрозділи, а також цим Регламентом.
         1.2. Керівництво обласною прокуратурою та організацію діяльності органів обласної прокуратури здійснює керівник Луганської обласної прокуратури.
         1.3. Перший заступник та заступники керівника обласної прокуратури організовують, спрямовують і контролюють роботу структурних підрозділів на закріплених за ними напрямах прокурорської діяльності, приймають рішення управлінського та процесуального характеру з питань, віднесених до їх компетенції.
         1.4. Розподіл обов’язків між керівником обласної прокуратури, першим заступником та заступниками керівника обласної прокуратури, їх взаємозамінність визначаються наказом керівника обласної прокуратури.
         1.5. За координацію діяльності заступників керівника обласної прокуратури та структурних підрозділів обласної прокуратури відповідає перший заступник керівника обласної прокуратури, якщо інше не передбачено наказом керівника обласної прокуратури.
         1.6. Керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, їх заступники безпосередньо організовують роботу в підрозділах.
         1.7. Проєкти наказів керівника обласної прокуратури, зміни до них готуються структурними підрозділами за напрямами діяльності за погодженням із заінтересованими самостійними структурними підрозділами, першим заступником та заступниками керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків між керівництвом обласної прокуратури (далі – першим заступником та заступниками керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків). Їх оформлення здійснюється згідно з вимогами, встановленими організаційно-розпорядчим актом Офісу Генерального прокурора з питань діловодства в органах прокуратури.
Проєкти наказів із основних питань діяльності прокуратури також візуються керівником структурного підрозділу з питань організаційного забезпечення, із кадрових питань (особового складу) – керівником кадрового підрозділу, щодо заходів з охорони державної таємниці – начальником режимно-секретного органу, стосовно фінансового, матеріально-технічного забезпечення органів прокуратури – керівником бухгалтерської служби.
У такому ж порядку здійснюється опрацювання проєктів спільних з іншими органами та відомствами наказів, а також тих, які надійшли до обласної прокуратури для погодження.
         Контроль за своєчасністю підготовки проєктів та перегляду відповідних наказів покладається на керівників самостійних структурних підрозділів, до компетенції яких віднесено їх розроблення.
         1.8. Зміни до Регламенту обласної прокуратури вносяться наказом керівника обласної прокуратури, що готується підрозділом організаційного та правового забезпечення на підставі обґрунтованих пропозицій керівників самостійних структурних підрозділів, погоджених першим заступником або заступниками керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків.
         1.9.   Проєкти наказів щодо заохочення працівників обласної прокуратури і місцевих (окружних) прокуратур, у тому числі за конкретні результати роботи, застосування до них дисциплінарних стягнень готуються кадровим підрозділом у порядку, визначеному нормативно-правовим актом Офісу Генерального прокурора з питань організації кадрової роботи в органах прокуратури. 
         1.10. Підготовка проєктів подань про внесення змін до структури та штатного розпису обласної та місцевих (окружних) прокуратур здійснюється кадровим підрозділом за участі підрозділу організаційного та правового забезпечення на підставі пропозицій першого заступника та заступників керівника обласної прокуратури, керівників самостійних структурних підрозділів, погоджених заступниками керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків, та керівників місцевих (окружних) прокуратур.
         1.11. Кадровий підрозділ невідкладно доводить до відома першого заступника і заступників керівника обласної прокуратури, керівників самостійних структурних підрозділів та керівників місцевих (окружних) прокуратур накази про зміни у структурі органів обласної прокуратури, призначення на адміністративні посади, які здійснюються Генеральним прокурором, а за дорученням керівника обласної прокуратури – також інші накази з кадрових питань.
1.12. Внутрішній службовий розпорядок, режим роботи, засади регулювання трудових відносин визначаються Кодексом законів про працю України, Законами України «Про прокуратуру», «Про державну службу» та іншими законодавчими актами, правилами внутрішнього службового розпорядку прокурорів та державних службовців, правилами внутрішнього трудового розпорядку працівників, які виконують функції з обслуговування, та робітників органів обласної прокуратури.
         1.13. Організація представництва (самопредставництва) органів обласної прокуратури, їхніх посадових і службових осіб у судах у цивільних, господарських, адміністративних справах покладається на підрозділ представництва інтересів держави в суді.
         Керівникам відповідних самостійних структурних підрозділів обласної прокуратури, місцевих (окружних) прокуратур на вимогу керівника самостійного структурного підрозділу з питань представництва інтересів держави в суді обласної прокуратури у визначені ним строки забезпечувати повне і якісне надання необхідних інформації та матеріалів, у тому числі належним чином засвідчених копій документів, для опрацювання та формування правової позиції обласної прокуратури у таких справах.
         1.14. Керівник обласної прокуратури, його перший заступник та заступники відповідно до розподілу обов’язків є повноважними особами для підписання довіреностей, позовних заяв, апеляційних і касаційних скарг, заяв за нововиявленими або виключними обставинами, а також інших процесуальних документів, у тому числі у справах, у яких обласна прокуратура, її посадові та службові особи беруть участь як сторони або треті особи.
         1.15. Діяльність обласної прокуратури здійснюється в умовах прозорості. Офіційні повідомлення засобам масової інформації від імені обласної прокуратури надсилаються головним спеціалістом з питань інформаційної політики обласної прокуратури за погодженням із керівником обласної прокуратури на підставі інформацій, наданих самостійними структурними підрозділами згідно з компетенцією, завізованих їх керівниками, першим заступником або заступником керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків.
         1.16. Обласна прокуратура має офіційний вебсайт, на якому розміщується інформація про діяльність органів обласної прокуратури, офіційні повідомлення для засобів масової інформації, а також відомості, передбачені Законами України «Про прокуратуру», «Про доступ до публічної інформації» з додержанням вимог статті 222 Кримінального процесуального кодексу України, статті 296 Цивільного кодексу України, Законів України «Про інформацію», «Про державну таємницю», «Про захист персональних даних»,  інших нормативно-правових актів, які містять обмеження щодо поширення інформації.
1.17. Розміщення матеріалів на офіційному вебсайті обласної прокуратури здійснюється в порядку, визначеному керівником обласної прокуратури.
 
2.        Організація роботи структурних підрозділів обласної прокуратури
         2.1. Самостійні структурні підрозділи обласної прокуратури – це управління, відділи, інші підрозділи на правах відділу, які відповідно до затвердженої Офісом Генерального прокурора структури обласної прокуратури не входять до складу інших підрозділів і підпорядковуються безпосередньо керівнику обласної прокуратури, першому заступнику або заступнику керівника обласної прокуратури.
         2.2. Завдання і функції самостійних структурних підрозділів, права та обов’язки їх працівників визначаються у положеннях, які затверджуються наказами керівника обласної прокуратури.
Проєкти положень, наказів про їх затвердження, а також про внесення до них змін готуються самостійними структурними підрозділами, візуються їх керівниками, першим заступником та заступниками керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків та начальником підрозділу організаційного та правового забезпечення.
Оригінали цих документів невідкладно після затвердження передаються до підрозділу організаційного та правового забезпечення, працівники якого ведуть їх облік.
         2.3. Розподіл обов’язків між прокурорами, здійснюється їх безпосередніми керівниками за погодженням із керівниками самостійних структурних підрозділів і затверджується першим заступником або заступником керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків. Розподіл обов’язків у самостійних структурних підрозділах, підпорядкованих керівнику обласної прокуратури, затверджується керівником обласної прокуратури.
У цих документах визначаються службові обов’язки кожного прокурора, закріплюються за ними напрями роботи, а також залежно від покладених повноважень – місцеві (окружні) прокуратури.
Копії документів про розподіл обов’язків після їх затвердження невідкладно передаються до підрозділу організаційного та правового забезпечення.
2.4. Посадові обов’язки державних службовців та працівників, які виконують функції з обслуговування, закріплюються у посадових інструкціях. Посадові інструкції державних службовців підписуються їх безпосередніми керівниками, погоджуються керівниками самостійних структурних підрозділів, першим заступником або заступником керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків та затверджуються керівником обласної прокуратури, а працівників, які виконують функції з обслуговування, – керівником обласної прокуратури, його першим заступником або заступниками згідно з розподілом обов’язків.
За рішенням керівника підрозділу може також здійснюватися розподіл обов’язків між державними службовцями, який затверджується керівником структурного підрозділу. 
Оригінали посадових інструкцій державних службовців упродовж п’яти днів після їх затвердження передаються до кадрового підрозділу.
2.5. Робота структурних підрозділів обласної прокуратури організовується, як правило, за територіальним та функціональним (предметним) принципами з урахуванням теоретичної підготовки та практичного досвіду працівників, із закріпленням за ними спеціалізації, місцевих (окружних) прокуратур та конкретних напрямів.
2.6. Прокурори структурних підрозділів обласної прокуратури у межах повноважень забезпечують:
-        вжиття заходів до підвищення ефективності роботи місцевих (окружних) прокуратур на закріплених напрямах, усунення наявних недоліків, у тому числі шляхом підготовки листів орієнтовного та інформаційного характеру, листів із зауваженнями, ініціювання обговорення проблемних питань на нарадах у обласній прокуратурі, виїздів до місцевих (окружних) прокуратур;
-        систематичне вивчення цих питань;
-        надання практичної та методичної допомоги працівникам закріплених прокуратур, їх стажування у структурних підрозділах обласної прокуратури.
2.7.   Структурні підрозділи роботу на відповідних напрямах діяльності організовують з урахуванням наказів, інших організаційно-розпорядчих документів, планів роботи, рішень нарад, доручень керівництва Офісу Генерального прокурора та обласної прокуратури.
         2.8. Узгодженість у роботі структурних підрозділів обов’язкова при здійсненні спільних заходів, зокрема:
         - виконанні наказів, завдань і доручень Офісу Генерального прокурора;
         - розробці проєктів наказів, інших організаційно-розпорядчих документів обласної прокуратури та їх виконанні;
         - плануванні роботи, підготовці планових і позапланових завдань або доручень керівникам місцевих (окружних) прокуратур;
         - підготовці інформаційно-аналітичних матеріалів для участі керівника обласної прокуратури у засіданнях обласних органів державної влади, матеріалів до нарад у Генерального прокурора, а також інших заходів за його участі;
         - організації та проведенні координаційних заходів, оперативних (апаратних) нарад, а також при виконанні прийнятих за їх результатами рішень;
         - вивченні та узагальненні практики застосування законодавства;
         - організації та проведенні виїздів до місцевих (окружних) прокуратур;
         - підготовці документів до обласних органів державної влади, у тому числі правоохоронних, та інших органів;
         - розгляді звернень та запитів, вирішення яких належить до компетенції кількох самостійних структурних підрозділів;
         - визначенні оптимальної структури та штатної чисельності обласної прокуратури та місцевих (окружних) прокуратур;
- опрацюванні та підготовці пропозицій до проєктів законів та інших нормативно-правових актів, проєктів методичних документів;
         - підвищенні кваліфікації прокурорів.
         2.9. Забезпечення комплексного підходу при плануванні роботи, проведенні оперативних (апаратних) нарад у керівника обласної прокуратури, інших заходів під його головуванням, підготовці аналітичних матеріалів із різних напрямів прокурорської діяльності, здійсненні контролю виконання, організації виїздів працівників кількох самостійних структурних підрозділів до місцевих (окружних) прокуратур, а також в інших випадках за дорученням керівника обласної прокуратури, здійснюється підрозділом організаційного та правового забезпечення.
         2.10. Семінари та інші навчально-методичні заходи за участі працівників місцевих (окружних) прокуратур проводяться самостійними структурними підрозділами обласної прокуратури відповідно до планів роботи, рішень нарад у керівника обласної прокуратури.
В інших випадках такі заходи здійснюються за рапортом першого заступника або заступника керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків, погодженим із керівником обласної прокуратури.
         3. Планування роботи
         3.1. План роботи обласної прокуратури складається на квартал. У плані відповідно до покладених функцій та наданих законом повноважень передбачаються перевірки стану організації роботи на окремих напрямах у місцевих (окружних) прокуратурах, надання практичної допомоги їх керівникам, заходи аналітичного та навчально-методичного характеру планування роботи з урахуванням заходів, визначених Офісом Генерального прокурора, та стану законності.
До плану роботи додаються список працівників органів обласної прокуратури, які викликаються на стажування, та графік виїздів працівників обласної прокуратури до місцевих (окружних) прокуратур.
         3.2. Пропозиції до плану роботи, списку осіб, які викликаються на стажування, та графіка виїздів працівників обласної прокуратури до місцевих (окружних) прокуратур подаються до підрозділу організаційного та правового забезпечення не пізніше 20 числа останнього місяця поточного кварталу керівниками самостійних структурних підрозділів за погодженням із першим заступником або заступником керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків.
Такі пропозиції повинні містити обґрунтування доцільності запропонованих заходів.
Якщо запропонований захід належить до компетенції кількох самостійних структурних підрозділів, включення його до плану ініціатором попередньо погоджується з іншими підрозділами.
         3.3. При плануванні заходів застосовується диференційований підхід до залучення місцевих (окружних) прокуратур, виходячи зі стану законності, поширеності порушень прав і свобод громадян та інтересів держави на відповідній території, а також з урахуванням їх загального навантаження.  
3.4. За наслідками опрацювання пропозицій підрозділом організаційного та правового забезпечення формується проєкт плану роботи обласної прокуратури, який візується керівниками самостійних структурних підрозділів, залучених до його виконання, першим заступником та заступниками керівника обласної прокуратури, підписується начальником підрозділу організаційного та правового забезпечення та затверджується керівником обласної прокуратури.
         3.5. Не пізніше 30 числа останнього місяця поточного кварталу план роботи разом зі списком осіб, які викликаються на стажування, та графіком виїздів передається підрозділом організаційного та правого забезпечення для організації виконання першому заступнику та заступникам керівника обласної прокуратури, керівникам самостійних структурних підрозділів і надсилається керівникам місцевих (окружних)  прокуратур.
            Підрозділом організаційного та правового забезпечення впродовж п’яти робочих днів із моменту підписання план з відповідними додатками надсилається до підрозділу забезпечення діяльності керівництва Офісу Генерального прокурора.
         3.6. Упродовж кварталу зміни до плану роботи за необхідності вносяться наказом керівника обласної прокуратури, який готується підрозділом організаційного та правового забезпечення на підставі рапорту першого заступника або заступника керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків чи керівника самостійного структурного підрозділу, підпорядкованого безпосередньо керівнику обласної прокуратури. Про внесення змін до плану роботи підрозділ організаційного та правового забезпечення невідкладно інформує першого заступника та заступників керівника обласної прокуратури, керівників самостійних структурних підрозділів та керівників місцевих (окружних)  прокуратур.
         3.7. Виконання планових заходів завершується:
         -        вивчення проблемних питань прокурорської діяльності – складанням аналітичного документа (доповідної записки, аналізу, узагальнення) за підписом виконавця, погодженого з керівником самостійного структурного підрозділу та затвердженого першим заступником або заступником керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків. У разі складання такого документа самостійним структурним підрозділом, підпорядкованим безпосередньо керівнику обласної прокуратури, він затверджується керівником обласної прокуратури;
- перевірка стану організації роботи на певних напрямах у місцевих (окружних) прокуратурах чи надання практичної допомоги їх керівникам – складанням доповідної записки на ім’я керівника обласної прокуратури за підписом працівника (працівників), яким (якими) здійснювався виїзд, а також з підписом керівника відповідної місцевої (окружної) прокуратури про отримання примірника доповідної записки;
         - навчально-методичні заходи – складанням рапорту на ім’я керівника обласної прокуратури про проведення такого заходу за підписом відповідного заступника керівника обласної прокуратури з долученням до нього плану його проведення. У випадку проведення навчально-методичних заходів кількома структурними підрозділами, одні з яких підпорядковуються керівнику обласної прокуратури, інші – заступнику керівника обласної прокуратури, складати спільний рапорт за підписом керівників самостійних структурних підрозділів, підпорядкованих керівнику обласної прокуратури, та відповідного заступника керівника обласної прокуратури;
         - стажування – складанням характеристики за результатами стажування та протоколу наради у структурному підрозділі щодо реалізації його наслідків.
         3.8. Доповідні записки, аналітичні та інші документи про виконання планових заходів повинні містити об’єктивну оцінку стану справ на тому чи іншому напрямі, наявні тенденції, причини виявлених недоліків, рекомендації до їх усунення, конкретні висновки та пропозиції щодо їх реалізації (розгляд на координаційній чи оперативній нараді, направлення керівникам місцевих (окружних) прокуратур листів із зауваженнями чи листів інформаційного або орієнтовного характеру, внесення документів реагування, інформування обласних органів державної влади, органів правопорядку тощо).
         3.9. Про виконання планового заходу заступники керівника обласної прокуратури або керівники самостійних структурних підрозділів, які підпорядковуються безпосередньо керівнику обласної прокуратури, особисто доповідають керівнику обласної прокуратури з внесенням пропозицій щодо шляхів його реалізації.
         Під час доповіді результатів виїзду до місцевих (окружних) прокуратур заступники керівника обласної прокуратури або керівники самостійних структурних підрозділів, які підпорядковані безпосередньо керівнику обласної прокуратури, мають представити плани перевірок чи надання практичної допомоги, доповідні записки, оформлені належним чином, та документи, які свідчать про попередню реалізацію виїзду (протокол оперативної наради у відповідного заступника керівника обласної прокуратури, протокол оперативної наради у керівника місцевої (окружної) прокуратури, лист-зауваження тощо).
         3.10. Результати виїздів, як правило, розглядати на місцях, а за відповідними матеріалами упродовж трьох робочих днів доповідати керівнику обласної прокуратури для прийняття остаточного рішення щодо їх реалізації.
         3.11. Дата реалізації планового заходу шляхом розгляду на нараді у керівника обласної прокуратури визначається керівником обласної прокуратури. 
3.12. Виконання планового заходу в повному обсязі повинно бути завершено у місяці, визначеному у плані.
У разі неможливості виконання заходу, у тому числі у встановлений строк, відповідний заступник керівника обласної прокуратури або керівник самостійного структурного підрозділу, який безпосередньо підпорядкований керівнику обласної прокуратури, не пізніше, ніж за 7 календарних днів до кінця місяця звертається з мотивованим рапортом до керівника обласної прокуратури про прийняття рішення про продовження строку виконання. Копія такого рапорту невідкладно передається до підрозділу організаційного та правового забезпечення.
         3.13. Контроль за своєчасним, повним і якісним виконанням планових заходів покладається на першого заступника та заступників керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків, або керівників самостійних структурних підрозділів, які безпосередньо підпорядковані керівнику обласної прокуратури, загальний контроль – на підрозділ організаційного та правового забезпечення, щодо стажування працівників органів обласної прокуратури – на кадровий підрозділ.
         3.14. Після виконання планового заходу керівники самостійних структурних підрозділів забезпечують невідкладну передачу оригіналів відповідних документів (доповідних записок, протоколів нарад або листів, узагальнень, аналізів, рапортів тощо) до підрозділу організаційного та правового забезпечення, який завершує контроль за виконанням планового заходу лише після отримання оригіналів усіх документів, що свідчать про остаточну реалізацію заходу.
Оригінали документів щодо проведення стажування (план, характеристика, протокол оперативної наради) не пізніше п’яти днів після його закінчення передаються до підрозділу роботи з кадрами.
         3.15. Підрозділ організаційного та правового забезпечення активно впливає на стан планування роботи, вивчає обґрунтованість пропозицій самостійних структурних підрозділів та їх відповідність вимогам наказів Генерального прокурора, керівника обласної прокуратури та цього Регламенту, вносить пропозиції щодо удосконалення якості та процедури планування, інформує  керівника обласної прокуратури про стан виконання планових заходів.
4. Порядок надсилання до місцевих (окружних) прокуратур листів, завдань та доручень
         4.1. Завдання або доручення до місцевих (окружних) прокуратур надсилати на підставі планів роботи Офісу Генерального прокурора, обласної прокуратури, рішень нарад у Генерального прокурора, керівника обласної прокуратури у термін, необхідний для якісного виконання, але, як правило, не пізніше ніж за місяць до встановленого строку за підписом першого заступника або заступників керівника обласної прокуратури або керівника обласної прокуратури, якщо структурний підрозділ підпорядкований йому безпосередньо.
4.2. Завдання на виконання завдань і доручень Офісу Генерального прокурора із строком менше місяця, направляються на місця не пізніше трьох діб з дня їх надходження до обласної прокуратури за підписом керівника обласної прокуратури або, якщо у резолюції керівника обласної прокуратури відповідному заступнику керівника обласної прокуратури доручено організувати виконання, за підписом заступника керівника обласної прокуратури. Як правило, у таких завданнях строк виконання для місцевих (окружних) прокуратур має встановлюватись не більше, ніж за п’ять робочих днів до контрольного терміну, встановленого Офісом Генерального прокурора. 
         4.3. Надання керівникам місцевих (окружних) прокуратур інших (позапланових) завдань та доручень з контрольним терміном їх виконання здійснюється у необхідних випадках тільки за підписом керівника обласної прокуратури у порядку, визначеному у п. 4.2 Регламенту. Якщо листи-зауваження чи листи орієнтовного характеру містять конкретні доручення або визначають строки виконання, вони розцінюються як позапланові завдання і надсилаються на місця у такому ж порядку, окрім доручень щодо інформування про стан конкретних кримінальних, цивільних, адміністративних проваджень, або справ про адміністративні правопорушення, пов’язаних з корупцією, та їх судового розгляду.
         4.4. Якщо плановий захід стосується компетенції кількох структурних підрозділів, надсилається одне спільне завдання, відповідальність за підготовку якого покладається на першого виконавця, яким його проєкт погоджується з іншими виконавцями.  
Завдання повинні чітко формулюватися та містити, як правило, рекомендації щодо порядку проведення відповідних перевірок чи вивчень. 
4.5. Завдання та доручення готуються у двох екземплярах.
         4.6. За підписом першого заступника або заступників керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків також можуть надаватися та надсилатися після попереднього візування у підрозділі організаційного та правового забезпечення:
         - завдання на виконання рішень координаційних, інших спільних нарад, оперативних та апаратних нарад під головуванням керівника обласної прокуратури;
         - завдання на виконання доручень, письмових вказівок керівника обласної прокуратури, у тому числі з метою забезпечення належної підготовки до нарад у керівника обласної прокуратури;
         - листи орієнтовного та інформаційного характеру, а також про надання пропозицій чи інформації у зв’язку з проведенням навчально-методичних заходів;
         - листи із зауваженнями, у тому числі за результатами виїздів до місцевих (окружних) прокуратур;
         - листи про виклик заступників керівників або працівників місцевих (окружних) прокуратур для участі в організаційних та навчально-методичних заходах обласної прокуратури; 
         - супровідні або інші листи, якщо вони адресовані всім керівникам місцевих (окружних) прокуратур;
         - доручення щодо проведення перевірок звернень громадян, запитів і звернень народних депутатів України, повідомлень у засобах масової інформації та у конкретних провадженнях.
         4.7.  Завдання, які направляються на місця структурними підрозділами, які підпорядковані безпосередньо керівнику обласної прокуратури , подаються на підпис особисто керівнику обласної прокуратури .
         4.8. Усі завдання та листи, зазначені у пунктах 4.1, 4.2, 4.3, 4.6 (окрім вказаних в останньому абзаці п. 4.6), 4.7, до підпису керівництвом обласної прокуратури візуються виконавцями та керівництвом самостійного структурного підрозділу, після чого передаються для вивчення до підрозділу організаційного та правового забезпечення.
         Вивченню та реєстрації у підрозділі організаційного та правового забезпечення підлягають також завдання, доручення, листи критичного характеру, адресовані одному керівнику місцевої (окружної) прокуратури або їх групі (окрім листів у конкретній справі чи за зверненнями громадян). 
         4.9. Працівники підрозділу організаційного та правового забезпечення  з’ясовують, чи дотримано вимоги Регламенту при оформленні документа, чи відповідає його зміст положенням законодавства, у тому числі антикорупційного, а також наказів та інших організаційно-розпорядчих документів Офісу Генерального прокурора, та за відсутності зауважень візують, а після підпису і реєстрації документу присвоюють порядковий номер з відміткою «окв».
Перший примірник такого документа невідкладно передається до підрозділу організаційного та правового забезпечення.
         4.10. Витребування від місцевих (окружних) прокуратур інформації, а також даних, що містяться у статистичній звітності та інформаційних системах органів прокуратури, не допускається.
4.11. За необхідності систематичного одержання від місцевих (окружних) прокуратур відомостей про проведену роботу за підписом керівника обласної прокуратури їм надсилаються завдання з періодичними строками інформування обласної прокуратури.
Виконання таких завдань припиняється за рішенням керівника обласної прокуратури на підставі рапорту керівника самостійного структурного підрозділу, погодженого першим заступником або заступником керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків та керівником підрозділу організаційного та правового забезпечення. 
Підрозділ організаційного та правового забезпечення у взаємодії із самостійними структурними підрозділами обласної прокуратури систематично вивчає доцільність виконання завдань із періодичними строками інформування, вносить відповідні пропозиції.
         4.12. Надсилання документів, передбачених пунктами 4.1, 4.2, 4.3, абзацами першим-шостим пункту 4.6, 4.7 без реєстрації у підрозділі організаційного та правового забезпечення забороняється. Листи, завдання, доручення, підготовлені з порушенням установлених Регламентом вимог, підрозділом документального забезпечення повертаються виконавцям, про що повідомляється підрозділ організаційного та правового забезпечення.
         4.13. За наявності інформації про направлення завдань та листів усупереч встановленому порядку чи таких, що не відповідають вимогам організаційно-розпорядчих документів Офісу Генерального прокурора та обласної прокуратури, начальник підрозділу організаційного та правового забезпечення негайно доповідає керівнику обласної прокуратури  для вирішення питання щодо їх відкликання та вжиття відповідних заходів реагування.
5. Організація підготовки і проведення підсумкових нарад та виконання прийнятих нею рішень
5.1. Періодично на нарадах, у тому числі за участю керівників місцевих (окружних) прокуратур, підводяться підсумки роботи органів обласної прокуратури.
         5.2. У прийнятих рішеннях визначаються заходи з найважливіших питань діяльності органів прокуратури та завдання на наступний період.
5.3. Організація підготовки підсумкових нарад покладається на підрозділ організаційного та правового забезпечення, заступників керівника обласної прокуратури та керівників самостійних структурних підрозділів.
         5.4. Керівник обласної прокуратури приймає рішення про час і дату проведення наради та коло її учасників, запрошення яких здійснює підрозділ організаційного та правового забезпечення.
Відповідальність за запрошення представників засобів масової інформації та вирішення питань щодо їх участі у підсумкових нарадах покладається на головного спеціаліста з питань інформаційної політики обласної прокуратури.
         5.5. Після прийняття керівником обласної прокуратури рішення про проведення підсумкової наради підрозділ організаційного та правового забезпечення може готувати на адресу заступників керівника обласної прокуратури, керівників самостійних структурних підрозділів апарату обласної прокуратури доручення щодо надання у визначений термін необхідних для підготовки наради документів.
5.6. Підрозділом організаційного та правового забезпечення здійснюється контроль за повнотою документів, що подаються до підрозділу для підготовки підсумкової наради. У разі неякісної підготовки матеріалів начальником підрозділу організаційного та правового забезпечення матеріали повертаються виконавцям на доопрацювання, одночасно керівником обласної прокуратури може бути прийнято рішення щодо перенесення дати проведення засідання.
5.7. Після отримання та узагальнення документів, зазначених у п. 5.5 Регламенту, працівники підрозділу організаційного та правового забезпечення готують проєкт протоколу оперативної наради та необхідні матеріали (списки присутніх на нараді та осіб, виступи яких пропонується заслухати; об’єктивні дані про роботу місцевих (окружних) прокуратур, за необхідності – структурних підрозділів обласної прокуратури (об’єктивки), інші документи).
         5.8. Підготовлені на розгляд підсумкової оперативної наради документи, що подаються керівнику обласної прокуратури, візуються начальниками самостійних структурних підрозділів, відповідними заступниками керівника обласної прокуратури, а ті, що містять статистичні дані – начальником підрозділу ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи.
Зазначені особи несуть відповідальність за якість, достовірність, об’єктивність і повноту наданих відомостей.
         5.9. Підрозділ організаційного та правового забезпечення ознайомлює керівників місцевих (окружних)  прокуратур зі змістом критичних зауважень, що викладені у матеріалах наради (об’єктивки).
         5.10. У випадках розробки діаграм, графіків, таблиць для супроводження доповідей, графічний дизайн та комп’ютерна демонстрація здійснюється підрозділом інформаційних технологій.
         5.11.  Начальник підрозділу організаційного та правового забезпечення  готує порядок денний, що затверджується керівником обласної прокуратури, та надає заступникам керівника обласної прокуратури систематизовані матеріали, як правило, не пізніше ніж за два дні до проведення наради.
         5.12. Головує на нарадах керівник обласної прокуратури, а за його відсутності – виконувач його обов’язків. За рішенням голови наради хід її проведення може стенографуватися, проводитися аудіо- чи відеозапис, фотозйомка. 
         5.13. На підсумкових нарадах, як правило, доповідають керівник обласної прокуратури, його перший заступник та заступники.
         5.14. За дорученням керівника обласної прокуратури погоджена з ним інформація щодо проведеної підсумкової наради може публікуватись на вебсайті обласної прокуратури разом із фото чи відеоматеріалами.
5.15. Начальником підрозділу організаційного та правового забезпечення  до протоколу підсумкової оперативної наради, у разі необхідності, терміново вносяться відповідні зміни і доповнення.
5.16. Упродовж п’яти робочих днів з часу проведення такої наради начальник підрозділу організаційного та правового забезпечення погоджує протокол із заступниками керівника обласної прокуратури, керівниками самостійних структурних підрозділів, які безпосередньо підпорядковані керівнику обласної прокуратури, та подає його на підпис керівнику обласної прокуратури. 
         5.17. Упродовж п’яти робочих днів після підписання протоколу оперативної наради його примірник підрозділом організаційного та правового забезпечення надсилається до підрозділу організаційного забезпечення Офісу Генерального прокурора.
5.18. Копії протоколу підсумкової наради після його підпису невідкладно надаються підрозділом організаційного та правового забезпечення заступникам керівника обласної прокуратури, керівникам самостійних структурних підрозділів апарату обласної прокуратури та надсилаються керівникам місцевих (окружних)  прокуратур.        
5.19. Контроль за повнотою, якістю, всебічністю і своєчасністю виконання рішення підсумкової наради покладається на визначених у протоколі чи відповідному дорученні керівника обласної прокуратури відповідальних осіб.
         5.20. Підрозділ організаційного та правового забезпечення здійснює загальний контроль за виконанням рішень підсумкових нарад. З цією метою на кожний такий протокол заводиться окрема контрольна справа, в якій накопичуються всі підготовчі документи (розділи, довідки, об’єктивки, статистична інформація тощо) та документи,  пов’язані з його виконанням.
5.21. За результатами виконання кожного із заходів, передбачених рішенням підсумкової наради, складається окрема доповідна записка, яка не пізніше 5 робочих днів після закінчення терміну, вказаного у протоколі наради, надається керівнику обласної прокуратури його заступником згідно з розподілом обов’язків або керівником відповідного самостійного структурного підрозділу.
Доповідна записка з відповідною резолюцією керівника обласної прокуратури разом із документами, які свідчать про виконання заходу (доповідна записка, протокол наради, лист керівникам місцевих (окружних)  прокуратур, документ реагування тощо), не пізніше наступного робочого дня передається до підрозділу організаційного та правового забезпечення.
5.22. Доповідні записки про виконання рішення підсумкової наради обласної прокуратури, що надійшли від керівників місцевих (окружних)  прокуратур, передаються до підрозділу організаційного та правового забезпечення. Цим підрозділом забезпечується невідкладне надання вказаних документів на розгляд керівників відповідних самостійних структурних підрозділів для організації вивчення повноти та якості виконання.
5.23. З метою вирішення питання про зняття рішення підсумкової наради з контролю, керівники самостійних структурних підрозділів подають до підрозділу організаційного та правового забезпечення відповідні пропозиції, погоджені із першим заступником та заступниками керівника обласної прокуратури згідно з розподілом обов’язків, у яких зазначають про результативність передбачених нарадою заходів.
У цілому рішення підсумкових нарад знімаються з контролю керівником обласної прокуратури або виконувачем його обов’язків на підставі рапорту, який готується начальником підрозділу організаційного та правового забезпечення з урахуванням вищезазначених пропозицій.
З контролю знімаються лише повно і всебічно виконані рішення з урахуванням ефективності їх реалізації.
5.24. У разі неможливості виконання окремих пунктів рішення наради, строк виконання у цій частині продовжується керівником обласної прокуратури не пізніше, ніж за тиждень до встановленого строку на підставі мотивованого рапорту відповідного заступника керівника обласної прокуратури, який погоджується з начальником підрозділу організаційного та правового забезпечення,  із зазначенням у ньому кінцевого строку виконання.
5.25. Рішення про зняття з контролю виконання рішення підсумкової  наради в цілому приймається у передбачений протоколом термін.
Про зняття з контролю виконання рішення підсумкової наради підрозділ організаційного та правового забезпечення не пізніше наступного робочого дня інформує першого заступника та заступників керівника обласної прокуратури, керівників структурних підрозділів обласної прокуратури та місцевих (окружних) прокуратур.
         6. Організація проведення оперативних (апаратних) нарад
         6.1. Керівником обласної прокуратури, його першим заступником та заступниками, керівниками самостійних структурних та структурних підрозділів проводяться оперативні наради за потреби обговорення питань додержання вимог законодавства та діяльності органів обласної прокуратури, у тому числі виконання організаційно-розпорядчих документів Офісу Генерального прокурора, щодо організації роботи структурних підрозділів апарату, результатів перевірок, надання практичної допомоги, заходів аналітичного характеру, звітів працівників про виконання службових обов’язків, виконавської та службової дисципліни, правил внутрішнього службового розпорядку.
         За необхідності до участі у проведенні нарад запрошуються керівники та працівники місцевих (окружних) прокуратур, а також інших органів, у тому числі в режимі відеоконференцзв’язку.
6.2. За рішенням керівника обласної прокуратури за участі його першого заступника та заступників, керівників самостійних структурних і структурних підрозділів та інших працівників обласної прокуратури проводяться апаратні наради для визначення невідкладних заходів, спрямованих на підвищення ефективності діяльності обласної прокуратури.
         6.3. Організація проведення оперативних (апаратних) нарад у керівника обласної прокуратури здійснюється відповідним структурним підрозділом, до компетенції якого належить питання, що буде розглянуто на  нараді, або за дорученням керівника обласної прокуратури – іншим підрозділом.
Протоколи оперативних (апаратних) нарад у керівника обласної прокуратури складаються працівниками відповідного структурного підрозділу, який готував питання до розгляду, погоджуються керівництвом підрозділу, у підрозділі організаційного та правового забезпечення та подаються відповідним заступником керівника обласної прокуратури на підпис керівнику обласної прокуратури.
6.4. Результати оперативної (апаратної) наради оформлюються протоколами впродовж п’яти робочих днів з часу її проведення за підписом головуючого лише у разі прийняття рішень та визначення конкретних заходів. Якщо такі заходи не визначалися, у книгах обліку таких нарад фіксується дата їх проведення, склад учасників, розглянуті питання.
         6.5. Контроль за якісним, ефективним і своєчасним виконанням рішень оперативних нарад у структурних підрозділах покладається на їх керівників, у заступників керівника обласної прокуратури – на керівників самостійних структурних підрозділів, у керівника обласної прокуратури – на заступників керівника обласної прокуратури, або на керівників самостійних структурних підрозділів, які безпосередньо підпорядковані керівнику обласної прокуратури. Загальний контроль за виконанням рішень оперативних (апаратних) нарад у керівника обласної прокуратури покладається на підрозділ організаційного та правового забезпечення.
         Документи, що свідчать про остаточну реалізацію рішень, прийнятих нарадами у керівника обласної прокуратури, у визначені ними строки надаються до підрозділу організаційного та правового забезпечення.
         6.6. Якщо контроль за виконанням рішення наради покладався на одного з заступників керівника обласної прокуратури або одного з керівників самостійних структурних підрозділів, рапорт про зняття рішення наради з контролю готується цим заступником керівника обласної прокуратури або керівником самостійного структурного підрозділу, та візується начальником підрозділу організаційного та правового забезпечення.
Якщо контроль за виконанням рішення наради покладався на кількох заступників керівника обласної прокуратури або здійснювався безпосередньо керівником обласної прокуратури, такий рапорт готується підрозділом організаційного та правового забезпечення на підставі пропозицій керівників самостійних структурних підрозділів, погоджених першим заступником або заступниками керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків.
6.7. Рішення нарад у першого заступника та заступників керівника обласної прокуратури, керівників структурних підрозділів знімаються з контролю на підставі рапортів тих працівників, на яких покладався контроль.
6.8. У разі неналежного виконання прийнятого нарадою рішення або окремих заходів контроль у цій частині продовжується в такому ж порядку.
         6.9. Облік оперативних та апаратних нарад, проведених керівником обласної прокуратури, здійснюється підрозділом організаційного та правового забезпечення.
Облік оперативних нарад, проведених під головуванням заступників керівника обласної прокуратури, а також керівників структурних підрозділів, здійснюють особи, яких визначено у розподілах обов’язків між працівниками відповідних структурних підрозділів у відповідних книгах обліку оперативних нарад.
6.10. Організація та проведення оперативних нарад із питань прокурорсько-слідчої діяльності в окремих кримінальних провадженнях, а також контроль за їх виконанням здійснюються з додержанням вимог статті 222 Кримінального процесуального кодексу України.
При проведенні таких нарад не допускається обмеження процесуальної самостійності слідчого та прокурора, у тому числі шляхом надання вказівок у кримінальному провадженні у спосіб, що непередбачений КПК України та Законом України «Про прокуратуру».
7. Організація проведення координаційних та інших спільних нарад
7.1. Керівником обласної прокуратури, його першим заступником та заступниками відповідно до розподілу обов’язків із метою координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності проводяться координаційні та інші спільні наради.
7.2. За підготовку та проведення спільних нарад з питань протидії злочинності відповідає управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю.
7.3. З метою якісної та всебічної підготовки матеріалів на розгляд спільної наради, організації виконання узгоджених заходів спільним наказом може створюватись міжвідомча робоча група.
         7.4. Організація, підготовка та проведення спільних нарад здійснюється у порядку, визначеному наказом Генерального прокурора.
         7.5. До їх проведення управлінням нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, спільно з іншими самостійними структурними підрозділами ретельно вивчається стан протидії злочинності у регіоні, про що складається доповідна записка, аналіз чи узагальнення. Ці документи, оформлені належним чином, з конкретними висновками та пропозиціями подаються керівнику обласної прокуратури, який, у разі згоди, призначає дату і час проведення координаційної наради. 
7.6. За необхідності може складатися план підготовки до проведення спільної наради.
7.7. Матеріали спільної наради (доповідні записки, довідки, аналізи, узагальнення, списки запрошених осіб, інші документи, проєкти рішень спільних нарад) готуються працівниками структурного підрозділу обласної прокуратури, відповідального за проведення спільної наради, з урахуванням пропозицій інших задіяних самостійних підрозділів обласної прокуратури та правоохоронних органів.
Документи, що виносяться на розгляд наради, візуються виконавцями, керівниками структурних підрозділів, самостійних структурних підрозділів та відповідними заступниками керівника обласної прокуратури.
         7.8. Відповідальний структурний підрозділ забезпечує участь у нараді запрошених осіб, організовує реєстрацію її учасників та запрошених.
         7.9. Рішення спільної наради підписуються головуючим та учасниками впродовж п’яти робочих днів з часу проведення. У цей же термін після підписання відповідальним структурним підрозділом надсилаються для організації виконання учасникам наради і керівникам місцевих (окружних) прокуратур, до відповідного підрозділу Офісу Генерального прокурора.
         7.10. Рішення спільних нарад, проведених під головуванням керівника обласної прокуратури, візуються відповідними заступниками керівника обласної прокуратури, керівниками залучених самостійних структурних підрозділів.
         7.11. У рішеннях нарад повинні передбачатися конкретні та, як правило, спільні узгоджені заходи, строки і органи, на які покладається їх виконання.
7.12. Контроль за своєчасним, якісним та ефективним виконанням органами прокуратури рішень спільних нарад, проведених під головуванням керівника обласної прокуратури, покладається на заступників керівника обласної прокуратури, керівників самостійних структурних підрозділів апарату обласної прокуратури; під головуванням заступників керівника обласної прокуратури – на керівників самостійних структурних підрозділів обласної прокуратури. Контроль за виконанням рішень нарад у відомствах забезпечується їх керівниками.
         7.13. Виконання узгодженого заходу в повному обсязі має бути завершено у тому місяці, який визначено у рішенні наради.
         Результати виконання кожного узгодженого заходу, передбаченого рішенням спільної наради під головуванням керівника обласної прокуратури, доповідаються керівником самостійного структурного підрозділу обласної прокуратури, на який покладено організацію його виконання, заступнику керівника обласної прокуратури, який згідно з розподілом обов’язків відповідає за організацію роботи в управлінні нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, упродовж п’яти робочих днів з часу надходження інформацій від органів, які його виконували.
У випадку неякісного чи неповного виконання заходу у цей же строк перед керівником обласної прокуратури порушується питання щодо продовження строку виконання відповідного узгодженого заходу.
Про продовження строку виконання заходу повідомляються керівники органів, які його виконують, упродовж 3 днів з дня прийняття такого рішення.
         7.14. Зняття з контролю виконання рішення спільної наради під головуванням керівника обласної прокуратури в цілому здійснюється керівником обласної прокуратури на підставі рапорту відповідального заступника керівника обласної прокуратури у строк, визначений рішенням, а в інших випадках – у 15-денний строк після визначеної у рішенні дати повідомлення іншими органами про виконання останнього заходу.
         7.15. Листи керівникам правоохоронних та інших державних органів, керівникам місцевих (окружних) прокуратур про зняття рішень спільних нарад з контролю або продовження їх виконання готують  управління  нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, або  структурний підрозділ, який готував  розгляд питання.
         7.16. Управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, забезпечує належну організацію координаційної діяльності, спільно з іншими структурними підрозділами (у межах компетенції) періодично вивчає практику здійснення координаційної діяльності, ефективність виконання рішень, вносить пропозиції щодо удосконалення цієї роботи.
         7.17. Управління нагляду у кримінальному провадженні періодично вивчає стан координаційної діяльності на місцях.
         7.18. За дорученням керівника обласної прокуратури заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів беруть участь у координаційних заходах, що проводяться на місцях. 
         7.19. Облік координаційних заходів, а також контроль за станом організації цієї роботи у місцевих (окружних) прокуратурах здійснюється структурними підрозділами згідно з компетенцією. Загальний облік координаційних заходів, проведених керівником обласної прокуратури та його заступниками, покладається на управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю.
Примірники рішень спільних нарад, спільних наказів та вказівок, документів, складених за результатами спільних виїздів, семінарських занять та інших заходів координаційного характеру у триденний строк з часу підписання передаються начальнику управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю.
У разі підписання таких документів керівником обласної прокуратури, їх примірники у той же строк також передаються до підрозділу організаційного та правового забезпечення.
8. Організація розгляду документів
         8.1. Приймання, реєстрація, розгляд та проходження документів, звернень і запитів, порядок доступу до публічної інформації у обласній прокуратурі здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства, організаційно-розпорядчих документів Офісу Генерального прокурора з питань діловодства в органах прокуратури України, розгляду звернень і запитів та особистого прийому громадян в органах прокуратури, запитів на інформацію, а також цього Регламенту.
         8.2. Розгляд звернень та запитів народних депутатів України, звернень комітетів Верховної Ради України здійснюється згідно з вимогами законодавства та організаційно-розпорядчих документів Офісу Генерального прокурора, які регулюють порядок розгляду звернень і запитів та особистого прийому громадян в органах прокуратури.
         8.3. Заяви і повідомлення про вчинення кримінального правопорушення та/або правопорушення, пов’язаного з корупцією, заяви та клопотання учасників кримінального провадження, скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора під час досудового розслідування вирішуються у обласній прокуратурі відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства, Закону України «Про запобігання корупції», організаційно-розпорядчих документів та нормативно-правових актів Офісу Генерального прокурора.
         8.4. Адвокатські запити розглядаються в порядку і строки, встановлені Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», кримінальним процесуальним законодавством, організаційно-розпорядчими документами з питань розгляду звернень і запитів та особистого прийому громадян в органах прокуратури.
         8.5. У разі надходження документів у неробочий час вони приймаються черговим працівником обласної прокуратури, який невідкладно їх передає керівництву.
         8.6. Усі звернення та депутатські запити, що надійшли до обласної прокуратури, підлягають попередньому розгляду. Після реєстрації в підрозділі документального забезпечення звернення та запити передаються до підрозділу з організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів. Працівники цього підрозділу перевіряють правильність оформлення звернень та запитів, належність порушених у них питань до компетенції органів обласної прокуратури.
         8.7. Звернення громадян, оформлені без додержання вимог                          ст. 5 Закону України «Про звернення громадян», підрозділом з організації  прийому громадян, розгляду звернень та запитів повертаються заявникам з відповідними роз’ясненнями.
         8.8. Звернення громадян із питань, які не належать до повноважень органів прокуратури, підрозділом з організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів надсилаються за належністю до відповідного органу чи посадовій особі, про що повідомляється громадянин, який подав звернення. Якщо звернення не містить даних, необхідних для прийняття обґрунтованого рішення, воно цим підрозділом у встановлений законом строк повертається громадянину з відповідним роз’ясненням.
         8.9. Звернення громадян, за результатами розгляду яких не приймалися рішення керівниками місцевих (окружних) прокуратур і у яких не оскаржуються дії чи рішення працівників обласної прокуратури, підрозділом з організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів надсилаються для розгляду до місцевих (окружних) прокуратур, якщо вирішення порушених у зверненнях питань належить до компетенції місцевих (окружних) прокуратур.
         8.10. За зверненнями, розгляд яких належить до компетенції органів обласної прокуратури, підрозділ з організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів визначає структурний підрозділ, уповноважений на вирішення порушених питань, після чого повертає зазначені звернення до підрозділу документального забезпечення для подальшого спрямування.
За наявності у зверненні двох і більше питань виконавцями визначаються усі структурні підрозділі, до компетенції яких відноситься перевірка викладених доводів. У таких випадках організація розгляду, в тому числі продовження строків, підготовка та підписання  відповіді по суті,  у повному обсязі покладається на керівника підрозділу, зазначеного серед виконавців першим.
Частини до відповіді керівники інших підрозділів, визначених співвиконавцями за зверненням, забезпечують надання у строк не пізніше, ніж за три робочі дні до закінчення встановленого строку для надання відповіді, а у випадках стислих термінів виконання – у строк, визначений першим виконавцем.
При вирішенні контрольного звернення у такому ж порядку надаються окремі розділи до відповіді заявнику, інформації до Офісу Генерального прокурора, народному депутату України тощо.  
         8.11. У разі неправильного визначення структурного підрозділу, до компетенції якого належить вирішення порушених у зверненні питань, таке звернення на підставі рапорту виконавця, погодженого безпосереднім керівником, з обґрунтуванням прийнятого рішення невідкладно, але не пізніше наступного дня з дня отримання, повертається до підрозділу з організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів.
Депутатські звернення та запити у таких випадках на підставі рапорту керівника самостійного структурного підрозділу та резолюції керівника обласної прокуратури невідкладно передаються безпосередньо до структурного підрозділу, до компетенції якого належить вирішення порушених у них питань. Копія рапорту одночасно направляється до підрозділу з організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів.
Передача до інших підрозділів звернень, розгляд яких взято на контроль керівником обласної прокуратури чи його заступниками, здійснюється лише за їх погодженням. Копії рапортів про передачу звернень у таких випадках направляються до підрозділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів.
8.12. Адвокатські запити у разі неправильного визначення виконавця на підставі рапорту виконавця, погодженого керівником структурного підрозділу, невідкладно передаються до підрозділу, до компетенції якого належить їх розгляд.
8.13. У спірних випадках відповідальний або інший структурний підрозділ передає звернення і запити керівнику обласної прокуратури або його першому заступнику для встановлення порядку їх розгляду.
         8.14. У випадках надходження заяв, скарг та повідомлень щодо вчинення працівниками прокуратури злочинів, корупційних діянь, інших ганебних вчинків, а також загибелі чи тяжкого травмування працівників прокуратури, втрати ними кримінальних проваджень, таємних, інших важливих документів, зброї та випадків її застосування керівники структурних підрозділів невідкладно інформують начальника кадрового підрозділу.
         8.15. Направлення звернень прокурорам, що не мають повноважень на їх розгляд або які раніше приймали рішення з оскаржуваних питань, а також прокурорам, дії яких оскаржуються, забороняється.
8.16. Розгляд звернення припиняється один раз на підставі мотивованого висновку виконавця, погодженого керівником самостійного структурного підрозділу та відповідним заступником керівника обласної прокуратури, який затверджується керівником обласної прокуратури або особою, яка виконує його обов’язки.
         8.17. Примірники законів України, постанов Верховної Ради України, указів і розпоряджень Президента України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, нормативно-правових актів інших державних органів, які надійшли з Офісу Генерального прокурора, підрозділом документального забезпечення передаються до підрозділу організаційного та правового забезпечення для реєстрації, обліку, зберігання, а за необхідності – для ознайомлення і розгляду керівництвом обласної прокуратури.
Якщо у цих актах містяться конкретні доручення, пропозиції чи рекомендації обласній прокуратурі, копії таких документів підрозділом організаційного та правового забезпечення невідкладно передаються керівнику обласної прокуратури.
         8.18. Проєкти законів та нормативно-правових актів, що надходять з Офісу Генерального прокурора для опрацювання, передаються керівнику обласної прокуратури, який визначає виконавців і відповідальних за опрацювання цих документів з урахуванням компетенції структурних підрозділів. Зазначені документи передаються також і до підрозділу організаційного та правового забезпечення. Висновки та пропозиції структурних підрозділів із указаних питань візуються відповідними керівниками самостійних структурних підрозділів та заступниками керівника обласної прокуратури.
         8.19. Підрозділом документального забезпечення обласної прокуратури вхідна кореспонденція двічі на день подається на розгляд керівництву обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків.
         8.20. Первинний розгляд документів здійснюється керівництвом обласної прокуратури, керівниками структурних підрозділів, як правило, у день їх надходження, але не пізніше наступного робочого дня.
На документах вчиняються резолюції, у тому числі електронна, в яких визначаються виконавці, строки та чіткий порядок вирішення, проставляється дата і підпис.
Заступники керівника обласної прокуратури у своїх резолюціях визначають виконавцями керівників тих підрозділів, які їм безпосередньо підпорядковані відповідно до розподілу обов’язків.
У разі необхідності залучення структурних підрозділів, підпорядкованих керівнику обласної прокуратури  або іншому заступнику керівника обласної прокуратури, про це також зазначається в резолюції.
У випадку незгоди підрозділу, який залучається, взяти участь у виконанні документу, начальник самостійного структурного підрозділу звертається з рапортом до заступника керівника обласної прокуратури або керівника обласної прокуратури, якому підпорядкований підрозділ, що підлягає залученню.
Інші спірні питання з цього приводу вирішуються керівником обласної прокуратури за рапортом відповідного заступника керівника обласної прокуратури.
У разі направлення документа для виконання до місцевих (окружних) прокуратур та/або інших відомств, за належністю, щодо законів, постанов Верховної Ради України, указів і розпоряджень Президента України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, нормативно-правових актів інших державних органів, а також в інших необхідних випадках резолюція вчиняється на окремому аркуші.
8.21. Резолюції інших посадових осіб не повинні суперечити прийнятому керівництвом обласної прокуратури рішенню. У разі необхідності прийняття іншого рішення питання узгоджується з керівником, який вчинив первинну резолюцію, про що робиться відмітка на документі цим керівником. Забороняється встановлювати невиправдано скорочені терміни виконання документа в цілому, ніж ті, що визначені чинним законодавством, Офісом Генерального прокурора чи керівником обласної прокуратури.
         8.22. Керівнику обласної прокуратури, його заступникам та керівникам самостійних структурних підрозділів документи подаються через підрозділ документального забезпечення обласної прокуратури.
8.23. Керівнику обласної прокуратури або виконувачу його обов’язків подаються на розгляд:
- документи та звернення, які надійшли на його ім’я від Президента України, Генерального прокурора та його заступників, керівництва Офісу Президента України, Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаря Ради національної безпеки і оборони України та його заступників, Голови Конституційного Суду України та його заступників, Голови Верховного Суду та його заступників, голів вищих спеціалізованих судів, Голови Вищої ради правосуддя України або його заступників, Голови Державної судової адміністрації України та його заступників, Голови Центральної виборчої комісії України і його заступників, директорів Національного антикорупційного бюро України, Державного бюро розслідувань, голів Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, Міністра внутрішніх справ України та його заступників, Голови Національної поліції України та його заступників, Міністра оборони України та його заступників, Міністра юстиції України та його заступників, Голови Служби безпеки України та його заступників, Голови Державної фіскальної служби України та його заступників, Голови Державної прикордонної служби України та його заступників, перших керівників міністерств, інших центральних органів державної виконавчої влади, державних установ іноземних країн і міжнародних організацій (їх представництв) та їх заступників, Голови Ради прокурорів України, Голови та членів кадрових комісій Офісу Генерального прокурора, кадрових комісій обласних прокуратур, голів обласних державних адміністрацій та обласних рад, обласних військово-цивільних адміністрацій, обласних окружного адміністративного, апеляційного та господарського судів, перших керівників правоохоронних органів області та органів державного нагляду (контролю);
- запити і звернення народних депутатів України, їх листи за скаргами громадян і юридичних осіб, звернення комітетів і комісій Верховної Ради України;
- звернення Героїв України, Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці, осіб з інвалідністю внаслідок війни, скарги на дії та рішення першого заступника та заступників керівника обласної прокуратури;
- документи з питань організації роботи, кадрових питань, з питань статистики та ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, спеціальні повідомлення керівників місцевих (окружних) прокуратур про скоєні особливо тяжкі та резонансні кримінальні правопорушення, оперативні зведення про стан злочинності;
- інші документи і звернення з актуальних питань, що викликали підвищену увагу громадськості та засобів масової інформації.
         8.24. Після вчинення резолюції документи, виконання яких керівником обласної прокуратури взято на контроль, підрозділом документального забезпечення невідкладно передаються до підрозділу організаційного та правового забезпечення для постановки на контроль (крім тих, що готує та подає на доповідь підрозділ з організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів), після чого надаються через підрозділ документального забезпечення виконавцям.
8.25. Першому заступнику та заступникам керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків подаються на розгляд адресовані на їх ім’я або обласній прокуратурі:
- документи і звернення посадових осіб вищих центральних органів виконавчої влади, керівників структурних підрозділів Офісу Генерального прокурора, листи заступників голів обласних військово-цивільних адміністрацій, обласних державних адміністрацій, обласних рад, адміністративного, апеляційного та господарського судів, правоохоронних органів області, Головного управління юстиції в області, територіального управління державної судової адміністрації України в області, обласних управлінь і відомств, районних державних адміністрацій та районних і міських рад, об’єднаних територіальних громад;
 - запити, звернення та листи депутатів місцевих (окружних) рад;
- скарги на рішення керівників структурних підрозділів обласної прокуратури.     
         8.26. Документи, що стосуються кількох структурних підрозділів, які підпорядковані різним заступникам керівника обласної прокуратури, передаються на розгляд керівнику обласної прокуратури, який визначає виконавців.
         8.27. Керівникам самостійних структурних підрозділів обласної прокуратури передаються на розгляд інші віднесені до їх компетенції документи: інформації про виконання доручень керівника обласної прокуратури, що стосуються розгляду конкретних звернень, розслідування проваджень, розгляду судами проваджень (справ); звернення громадян та юридичних осіб щодо рішень, прийнятих підлеглими працівниками або працівниками місцевих (окружних) прокуратур, а також з питань зволікання, тривалого неприйняття ними рішень, залишення їх без розгляду тощо.
         8.28. До підрозділу організаційного та правового забезпечення для вивчення передаються копії наказів керівників місцевих (окружних) прокуратур про розподіл обов’язків між прокурорами, протоколів підсумкових нарад, доповідні записки про виконання рішень підсумкових нарад у керівника обласної прокуратури, наказів керівників місцевих (окружних) прокуратур із питань порядку їх роботи.
Підрозділом організаційного та правового забезпечення здійснюється ознайомлення з вказаними документами керівників інших структурних підрозділів апарату. За наявності зауважень, з урахуванням письмових пропозицій інших структурних підрозділів, готуються листи щодо усунення виявлених недоліків. 
         8.29. Надходження документів від керівництва обласної прокуратури до безпосередніх виконавців не повинно перевищувати двох робочих днів, а звернень і запитів народних депутатів України –  забезпечується невідкладно.
         8.30. Якщо у резолюції визначено кількох виконавців, доведення її змісту, своєчасне та якісне виконання, продовження строків, підготовка відповіді, підпис у керівництва обласної прокуратури покладається на першого виконавця.
         8.31. Документи, звернення, депутатські запити розглядаються у строки, визначені законодавством та організаційно-розпорядчими документами Офісу Генерального прокурора та обласної прокуратури. Документи, у яких не вказано строк виконання, або ті, строк виконання яких безпосередньо не визначено законодавством, виконуються упродовж 30 календарних днів із моменту їх реєстрації у обласній прокуратурі.
Якщо рішення з поважних причин не може бути прийнято у визначений строк, керівником самостійного структурного підрозділу, який є виконавцем (першим виконавцем), візується та подається керівництву обласної прокуратури рапорт про продовження строку виконання, готується попередня відповідь.
Частини до відповіді надаються виконавцями першому виконавцю не пізніше ніж за 3 робочі дні до закінчення визначеного у резолюції строку або строку надання відповіді, а у випадках стислих термінів виконання – невідкладно або у строк, визначений першим виконавцем.
         8.32. У разі несвоєчасного надання частини до документа із контрольним строком виконання одним із визначених у резолюції виконавців на нього покладається обов’язок продовження строку розгляду, а за рішенням керівництва прокуратури – підготовка, візування та подання на підпис загальної інформації чи відповіді заявнику.
         8.33. У разі тимчасової відсутності працівника структурного підрозділу обласної прокуратури службові документи, звернення і запити, провадження за якими не закінчено, а при звільненні чи переведенні до іншого структурного підрозділу або органу прокуратури – усі наявні документи, звернення і запити за вказівкою керівника структурного підрозділу через підрозділ документального забезпечення передаються для виконання іншим працівникам у порядку, визначеному організаційно-розпорядчим документом Офісу Генерального прокурора з питань діловодства в органах прокуратури.
         8.34. Документи з одного структурного підрозділу до іншого передаються через підрозділ документального забезпечення за згодою їх керівників, а у разі незгоди – за письмовою вказівкою відповідного заступника або керівника обласної прокуратури.
         8.35. Передача документів, щодо яких контроль встановлено керівником обласної прокуратури чи його заступниками, здійснюється лише за їх погодженням.
         8.36. Усі документи, що подаються на підпис керівництву обласної прокуратури, мають бути завізовані безпосередніми виконавцями, керівниками структурних підрозділів, а керівнику обласної прокуратури – також першим заступником або заступниками відповідно до розподілу обов’язків і начальником підрозділу організаційного та правового забезпечення (крім відповідей на звернення та запити).
         8.37. Листи обласної прокуратури до державних органів, у яких містяться пропозиції щодо змін і доповнень до чинного законодавства, а також статистичні дані, до підпису візуються начальником підрозділу організаційного та правового забезпечення та начальником підрозділу ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи відповідно.
         8.38. На підпис керівнику обласної прокуратури  подаються завізовані в установленому порядку відповіді на документи, зазначені у п. 8.23 Регламенту, документи прокурорського реагування (позови, вказівки тощо), доповідні записки та проєкти відповідей на звернення, за якими установлено контроль.
         8.39. Документи на підпис керівнику обласної прокуратури  подаються його заступниками, керівниками самостійних структурних підрозділів, які відповідно до розподілу обов’язків безпосередньо йому підпорядковані, за необхідності – керівниками самостійних структурних підрозділів та безпосередніми виконавцями.
8.40. Заступниками керівника обласної прокуратури відповідно до їх компетенції підписуються відповіді на документи, визначені у п. 8.25 цього Регламенту. 
8.41. Керівниками самостійних структурних підрозділів підписуються документи:
         - листи та інші документи, адресовані органам виконавчої влади, правоохоронним і контролюючим органам обласного рівня без зазначення посадової особи – адресата;
- супровідні листи до підписаних чи затверджених керівництвом обласної прокуратури документів;
         - відповіді на задоволені звернення громадян (за винятком звернень, прийнятих на особистому прийомі керівником обласної прокуратури або його заступниками);
- супровідні листи про спрямування звернень для розгляду за належністю;
- відповіді на повторні звернення, у яких не приймалося рішення про відмову в їх задоволенні, звернення щодо дій чи рішень, прийнятих їхніми підлеглими, керівниками місцевих (окружних) прокуратур, а також звернення, які потребують вирішення у порядку статті 214 КПК України (у тому числі звернення, у яких містяться вимоги про притягнення до кримінальної відповідальності, внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань), надання роз’яснень повноважень органів прокуратури та вимог законодавства.
Керівником кадрового підрозділу також підписуються листи про витребування особових справ державних службовців місцевих (окружних) прокуратур.
 8.42. Керівники структурних підрозділів у складі самостійних структурних підрозділів підписують листи до місцевих (окружних) прокуратур щодо результатів перегляду апеляційним судом рішень у кримінальних провадженнях, про повернення матеріалів за минулої потреби без встановлення будь-яких контрольних строків, про спрямування звернень для розгляду за належністю, а також відповіді на задоволені звернення, звернення, у яких надано роз’яснення, та у випадках, коли розгляд звернення припинено відповідно до статті  8 Закону України «Про звернення громадян».
8.43. Прокурори структурних підрозділів підписують:
         - процесуальні документи під час здійснення нагляду у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням та за додержанням законів під час проведення оперативно-розшукової діяльності у порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України та Законом України «Про оперативно-розшукову діяльність»;
- письмові вказівки під час здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян щодо додержання встановлених законодавством порядку та умов тримання осіб у місцях тримання затриманих, попереднього ув’язнення, установи, в яких засуджені відбувають покарання, установи, де перебувають особи, щодо яких застосовані примусові заходи медичного або виховного характеру, та будь-які інші місця, в яких особи примусово тримаються згідно з судовим рішенням або рішенням адміністративного органу;
         - інформаційні довідки, які направляються до підрозділу приймання, опрацювання і аналізу оперативної інформації Офісу Генерального прокурора щодо отриманих повідомлень про кримінальні правопорушення, категорії яких визначені відповідним організаційно-розпорядчим документом Офісу Генерального прокурора, та інші кримінальні правопорушення, які набули в суспільстві резонансу;
         - повідомлення керівникам місцевих (окружних) прокуратур про результати розгляду кримінальних, господарських, адміністративних та цивільних справ відповідними судовими інстанціями;
- відповіді на звернення у випадках, передбачених кримінальним процесуальним законодавством.
         8.44. Відповіді про відмову в задоволенні звернень громадян підписують заступники керівника обласної прокуратури, а у разі повторної відмови – керівник обласної прокуратури або особа, яка виконує його обов’язки.
         8.45. Накази, завдання, доручення та інші документи за підписом керівництва обласної прокуратури у разі необхідності негайного направлення до місцевих (окружних) прокуратур передаються факсом через підрозділ документального забезпечення або електронною поштою зі спеціально визначеної електронної адреси.
         8.46. Надіслання факсом або електронною поштою термінових документів, які підлягають реєстрації у підрозділі організаційного та правового забезпечення, безпосередньо структурними підрозділами забороняється.
         8.47.   Усі документи, передані та прийняті факсимільним зв’язком або електронною поштою, підлягають обов’язковій реєстрації. Оригінали переданих факсом або електронною поштою документів надсилаються адресату в порядку, встановленому організаційно-розпорядчим документом Офісу Генерального прокурора з питань діловодства в органах прокуратури.
         8.48. Копіювання наказів, завдань і доручень Офісу Генерального прокурора та обласної прокуратури, планів роботи Офісу Генерального прокурора та обласної прокуратури, рішень нарад у Генерального прокурора та керівника обласної прокуратури, їх заступників, а також інших важливих документів за підписом керівництва Офісу Генерального прокурора та обласної прокуратури у разі необхідності здійснюється підрозділом документального забезпечення. 
Супровідні листи до таких документів готуються лише у разі необхідності зорієнтувати прокурорів на конкретну роботу щодо їх виконання.
Забезпечення направлення документів до місцевих (окружних) прокуратур, ознайомлення з ними працівників обласної прокуратури покладається на особу, з ініціативи якої вони готувались, або якій це доручено керівництвом.
8.49. Виключно керівником обласної прокуратури або відповідними заступниками керівника обласної прокуратури підписуються листи про надіслання матеріалів кримінальних проваджень з місцевих (окружних) прокуратур та інших органів.
Листи про надіслання матеріалів кримінальних проваджень, у яких процесуальне керівництво здійснюється працівниками структурних підрозділів обласної прокуратури, можуть підписуватись начальниками цих підрозділів або процесуальними керівниками у цих кримінальних   провадженнях.
         8.50. Передача матеріалів кримінальних проваджень, інформації про стан досудового розслідування, до структурних підрозділів, на які безпосередньо не покладено обов’язки нагляду за додержанням законів при їх провадженні (окрім підрозділу організаційного та правового забезпечення, прокурора з міжнародно-правового співробітництва щодо кримінального провадження у порядку перейняття, а також стосовно виданої в Україну особи та особи, оголошеної у міжнародний розшук), здійснюється лише за обґрунтованим рапортом на ім’я заступника керівника обласної прокуратури, що відповідає за організацію роботи відповідного наглядового підрозділу.
         8.51. Матеріали кримінальних проваджень, які надійшли у зв’язку із реалізацією прокурором повноважень, передбачених КПК України, реєструються у відповідних книгах обліку, передбачених організаційно-розпорядчим документом Офісу Генерального прокурора з питань діловодства в органах прокуратури.
         8.52. Матеріали кримінальних проваджень, які надійшли на підставі листів обласної прокуратури для узагальнення прокурорської практики, реєструються у загальному порядку.   
8.53. У разі доставки матеріалів кримінальних проваджень уповноваженим працівником прокуратури чи іншого правоохоронного органу або кур’єром передача їх з рук у руки без відповідної реєстрації та обліку забороняється. 
8.54. Повернення кримінальних проваджень здійснювати з обов’язковим додержанням зазначеного порядку обліку.  
         8.55. Кримінальні провадження, у яких проводиться досудове розслідування та особі повідомлено про підозру, можуть перебувати на вивченні не більше 10 календарних днів з дня надходження у підрозділ, до компетенції якого належить безпосереднє вивчення кримінальних проваджень, за винятком випадків, коли кримінальним процесуальним законодавством встановлені більш стислі строки прийняття відповідних процесуальних рішень, а кримінальні провадження, у яких особам не повідомлено про підозру, – не більше 15 календарних днів.
За умови значного обсягу матеріалів у цих провадженнях строк їх перебування у підрозділі може бути продовжено відповідним заступником керівника обласної прокуратури. Загальний строк їх вивчення не може перевищувати 20 днів. 
         8.56. Строк перебування на вивченні закритих кримінальних проваджень або тих, у яких досудове слідство зупинено, а також розглянутих судами з ухваленням вироку, що набрав законної сили, не може перевищувати 30 календарних днів.
         8.57. Матеріали кримінальних проваджень, за результатами вивчення яких прийнято рішення, що не переривають перебіг процесуальних строків або наслідком яких є початок чи відновлення досудового розслідування, повертаються органам, від яких вони надійшли, не пізніше наступної доби з часу прийняття цих рішень.
         8.58. Контроль за виконанням прийнятих рішень та наданих вказівок у кримінальних провадженнях до їх повного виконання забезпечується керівниками відповідних структурних підрозділів та процесуальними керівниками у порядку, визначеному КПК України.
         8.59.   Керівникам самостійних структурних підрозділів до першого числа кожного місяця подавати першому заступнику та заступникам керівника обласної прокуратури згідно з розподілом обов’язків списки витребуваних кримінальних проваджень із метою належного контролю за додержанням порядку їх витребування та строків вивчення.
         8.60. У разі необхідності здійснення подальшого контролю наглядові провадження, заведені на підставі повідомлень про резонансні злочини, які взяті на контроль керівництвом обласної прокуратури, передаються від одного структурного підрозділу до іншого через підрозділ документального забезпечення за мотивованим рапортом, узгодженим з керівниками самостійних структурних підрозділів. У разі незгоди передача здійснюється за вказівкою керівника обласної прокуратури.
         8.61. Наглядове провадження, заведене прокурором з міжнародно-правового співробітництва за запитом іноземного компетентного органу про перейняття кримінального провадження, отриманого з Офісу Генерального прокурора або у порядку безпосередніх зносин, за його рапортом передається до відповідного структурного підрозділу обласної прокуратури для забезпечення прийняття законного процесуального рішення у такому кримінальному провадженні.
         8.62. Наглядові провадження, матеріали перевірок та інші документи, необхідні для вивчення, доповіді керівництву обласної прокуратури або зняття з контролю, безперешкодно надаються працівникам підрозділу організаційного та правового забезпечення, кадрового підрозділу, підрозділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів, підрозділу документального забезпечення, а також працівникам, які за відповідним наказом проводять службові розслідування (перевірки). Відповідальність за своєчасність і повноту надання документів і матеріалів покладається на керівників самостійних структурних підрозділів.
9. Організація контролю виконання
9.1. З метою забезпечення своєчасності і повноти виконання організаційних заходів та розгляду документів у обласній прокуратурі встановлюється контроль виконання. Його здійснення передбачає невідкладне доведення завдань, доручень та документів до виконавців, обов’язковість інформування відповідного керівника про хід та результати виконання, зняття виконання з контролю та облік цієї роботи.
9.2. Про встановлення контролю виконання обов’язково зазначається у планах роботи, постановах координаційних та інших спільних нарад, протоколах оперативних (апаратних) нарад у керівництва обласної прокуратури і керівників структурних підрозділів, завданнях і дорученнях обласної прокуратури. Контроль виконання завдань, доручень та організаційно-розпорядчих документів обласної прокуратури встановлюється керівником обласної прокуратури та його заступниками.
9.3. Першим заступником та заступниками керівника обласної прокуратури контроль виконання встановлюється щодо завдань і доручень, інших документів, передбачених п.п. 4.1, 4.2, 4.6 Регламенту, надісланих за їх підписом керівникам місцевих (окружних) прокуратур.
9.4. Першим заступником та заступниками керівника обласної прокуратури може також встановлюватися контроль щодо документів, розгляд яких віднесено до їх компетенції. У цьому випадку вони самостійно визначають порядок здійснення контролю.
9.5. Контроль за станом організації та здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях і підтримання у них обвинувачення встановлюється керівником обласної прокуратури, його першим заступником та заступниками, керівниками самостійних структурних підрозділів згідно з компетенцією. Питання про припинення контролю за матеріалами кримінальних проваджень вирішується цими ж особами.
9.6. Установлення періодичності направлення керівниками місцевих (окружних) прокуратур інформацій на виконання доручень у конкретних кримінальних провадженнях з метою здійснення постійного контролю за якістю їх виконання забороняється, окрім тих, у яких контроль встановлений Офісом Генерального прокурора.
9.7. Підрозділ організаційного та правового забезпечення здійснює загальний контроль за виконанням документів, взятих на контроль  керівником обласної прокуратури, а також заходів, визначених планом роботи Офісу Генерального прокурора та обласної прокуратури, рішеннями або постановами нарад під головуванням Генерального прокурора, його першого заступника та заступників та керівника обласної прокуратури.
9.8. Контроль за своєчасністю, якістю та повнотою розгляду і вирішення звернень і запитів у структурних підрозділах обласної прокуратури здійснюється їх керівниками.
Забезпечення загального контролю за дотриманням порядку і строків вирішення звернень і запитів народних депутатів України, звернень з особистого прийому керівництва обласної прокуратури покладається на підрозділ з організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів.
9.9. Підрозділ документального забезпечення здійснює контроль за веденням діловодства у структурних підрозділах обласної прокуратури та місцевих (окружних) прокуратур відповідно до організаційно-розпорядчих документів Офісу Генерального прокурора з питань діловодства в органах прокуратури.
9.10. Усі документи, взяті на контроль керівником обласної прокуратури, беруться на облік підрозділом організаційного та правового забезпечення, після чого через підрозділ документального забезпечення невідкладно передаються виконавцям.
9.11. Документи, за якими встановлено контроль виконання, беруться також на контроль структурними підрозділами. Безпосереднє виконання контрольних документів забезпечується керівником структурного підрозділу.
9.12. Якщо у взятих на контроль документах не встановлено строку їх виконання, вони розглядаються у визначені законодавством строки, але не більше 30 календарних днів із моменту реєстрації.
9.13. Узятий на контроль документ вважається виконаним, якщо порушені у ньому питання вирішено в повному обсязі, вжито необхідних заходів прокурорського реагування, надіслано вичерпну відповідь його автору, зроблено доповідь керівництву обласної прокуратури. Матеріали, які засвідчують виконання документа, у день виконання передаються безпосереднім виконавцем до підрозділу організаційного та правового забезпечення для зняття з контролю або продовження строку.
9.14. Керівником обласної прокуратури встановлюється особливий контроль за розглядом документів, що надійшли через Офіс Генерального прокурора від Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України та Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Керівником обласної прокуратури особливий контроль може встановлюватися і в інших випадках. 
Документи, за виконанням яких встановлено особливий контроль, обліковуються підрозділом організаційного та правового забезпечення окремо.
9.15. Відповідальність за організацію, своєчасність, якість та повноту розгляду документів особливого контролю покладається безпосередньо на першого заступника та заступників керівника обласної прокуратури в межах визначеної компетенції.
9.16. Про виконання документів, узятих на особливий контроль, перший заступник та заступники керівника обласної прокуратури доповідають керівнику обласної прокуратури не пізніше, ніж за три дні до закінчення встановленого строку їх розгляду. За результатами доповіді керівник обласної прокуратури приймає рішення про зняття документа з контролю або його продовження.
9.17. У разі продовження строків виконання документів їх ініціатором  одночасно продовжується контроль виконання і в обласній прокуратурі. У цьому випадку додаткові інформації надсилаються у встановлені строки. Підрозділом організаційного та правового забезпечення відповідні доручення, які надійшли через Офіс Генерального прокурора, знімаються з контролю у разі надходження відповідного листа.
9.18. У разі несвоєчасного надання розділу до контрольного документа одним із визначених у резолюції виконавців, на нього покладається обов’язок продовження строку розгляду, а за рішенням керівництва прокуратури – підготовка, візування та подання на підпис загальної інформації.
9.19. Підрозділом організаційного та правового забезпечення щотижнево надається інформація про стан виконання документів, взятих на контроль керівником обласної прокуратури та контрольних завдань і доручень Офісу Генерального прокурора, а підрозділом з організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів – аналогічно щодо  вирішення звернень та запитів.
9.20. Матеріали розгляду депутатських звернень і запитів, звернень з особистого прийому керівництва обласної прокуратури у день виконання або не пізніше наступного робочого дня передаються до підрозділу з організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів для зняття з контролю або його продовження.
Цей підрозділ щомісяця інформує відповідних керівників самостійних структурних підрозділів обласної прокуратури про суттєві порушення порядку та строків розгляду і вирішення зазначених звернень, а в разі виявлення систематичності таких порушень – керівника обласної прокуратури, його першого заступника чи заступника відповідно до розподілу обов’язків.
10. Організація виїздів та викликів працівників місцевих (окружних) прокуратур
         10.1. Виїзди до місцевих (окружних) прокуратур для перевірок стану організації роботи здійснюються відповідно до планів роботи обласної прокуратури, рішень (постанов) нарад під головуванням керівника обласної прокуратури або за його рішенням з урахуванням стану справ у конкретній прокуратурі. 
         10.2. Практична допомога керівникам місцевих (окружних) прокуратур надається відповідно до планів роботи обласної прокуратури, рішень нарад у керівника обласної прокуратури або за його дорученням, як правило, з урахуванням стану справ у конкретній прокуратурі, зокрема нетривалого часу перебування на посаді, недостатнього практичного досвіду роботи керівника прокуратури чи його заступника, а також за ініціативою керівників прокуратур, які її потребують.
         10.3. Перевірки стану організації роботи у місцевих (окружних) прокуратурах на окремих напрямах плануються і проводяться у випадках, коли наявні дані свідчать про суттєві недоліки або якщо застосовані раніше заходи не сприяли досягненню реальних результатів.
Крім того, за необхідності перевірити стан усунення недоліків та прорахунків, виявлених попередньою перевіркою або наданням практичної допомоги, за рішенням керівника обласної прокуратури можуть проводитися перевірки у порядку контролю. 
         10.4. Позапланові виїзди з метою проведення перевірок у місцевих (окружних) прокуратурах можуть здійснюватися тільки за рішенням керівника обласної прокуратури або за рапортом першого заступника чи заступника керівника обласної прокуратури, який погоджено керівником обласної прокуратури.
         Копія такого рапорту після вчинення резолюції керівником обласної прокуратури невідкладно передається до підрозділу організаційного та правового забезпечення, який веде облік виїздів працівників обласної прокуратури до місцевих (окружних) прокуратур.
         10.5. За наявності на доповідних записках, аналізах, узагальненнях та інших матеріалах резолюції керівника обласної прокуратури про проведення такої перевірки виїзд здійснюється на підставі рапорту керівника самостійного структурного підрозділу, завізованого у підрозділі організаційного та правового забезпечення і погодженого першим заступником або заступником керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків.
         10.6. Перевірки стану організації роботи місцевих (окружних) прокуратур із кількох напрямів, а також надання практичної допомоги їх керівникам проводяться відповідними структурними підрозділами, як правило, одночасно.
         10.7. Виїзди для перевірок за зверненнями громадян, зверненнями та запитами народних депутатів України, повідомленнями у засобах масової інформації про порушення законів, з метою вивчення матеріалів конкретних кримінальних проваджень здійснюються за рішенням керівника обласної прокуратури, його першого заступника або заступника відповідно до розподілу обов’язків на підставі рапорту керівника самостійного структурного підрозділу.
         10.8. У такому ж порядку здійснюються виїзди для організації та проведення окремих слідчих (розшукових) дій у кримінальних провадженнях, підтримання публічного обвинувачення в судах, участі у розгляді справ у порядку цивільного, адміністративного та господарського судочинства, у навчально-методичних заходах.
         10.9. При організації перевірки у місцевій (окружній) прокуратурі стану організації роботи на основних напрямах керівником обласної прокуратури визначається керівник відповідної групи. До проведення такої перевірки можуть залучатися працівники місцевих (окружних) прокуратур за погодженням з керівником обласної прокуратури.
         10.10. Організація виїздів працівників самостійних структурних підрозділів покладається на їх керівників, керівників груп, першого заступника або заступників керівника обласної прокуратури, які відповідають за якість виїздів, належну і своєчасну підготовку документів за їх результатами.
10.11. До виїзду відповідний заступник керівника обласної прокуратури з’ясовує наявність у працівника затвердженого плану перевірки (надання допомоги), статистичних та інших необхідних матеріалів, що характеризують стан прокурорської діяльності з питання, що підлягає перевірці чи з якого надається практична допомога.
План готується і підписується працівником, який відряджається, погоджується з керівником структурного та затверджується відповідним заступником керівника обласної прокуратури або керівником обласної прокуратури (для підрозділів, які йому підпорядковані). План перевірки стану організації роботи на кількох напрямах затверджується керівником групи.
Необхідність складання планів проведення перевірок у місцевих (окружних) прокуратурах за зверненнями громадян, народних депутатів України, стану досудового розслідування та процесуального керівництва у конкретному кримінальному провадженні визначається у кожному конкретному випадку керівником обласної прокуратури, його першим заступником або заступником відповідно до розподілу обов’язків.
         10.12. Виїзди до місцевих (окружних) прокуратур прокурорами структурних підрозділів обласної прокуратури здійснюються відповідно до закріплених за ними прокуратур, за винятком випадків, коли рішення про виїзд інших працівників прийнято керівником обласної прокуратури, його заступниками або виїзд здійснюється керівником відповідного структурного підрозділу чи його заступником.   
         10.13. Виїзд для перевірки, надання практичної допомоги працівниками двох або більше самостійних структурних підрозділів здійснюються на підставі наказу керівника обласної прокуратури, проєкт якого готується підрозділом організаційного та правового забезпечення за пропозиціями самостійних структурних підрозділів.
         10.14. Виїзд працівника (працівників) одного самостійного структурного підрозділу здійснюється на підставі рапорту його керівника на ім’я керівника обласної прокуратури, погодженого у заступника керівника обласної прокуратури згідно з розподілом обов’язків, та завізованого начальником підрозділу організаційного та правового забезпечення.
         Після підписання копії таких рапортів невідкладно передаються до підрозділу організаційного та правового забезпечення для забезпечення обліку виїздів, а оригінали у разі необхідності до бухгалтерської служби.
         10.15. Залучення до проведення перевірок працівників інших місцевих (окружних) прокуратур здійснюється на підставі листа керівника обласної прокуратури, його першого заступника або заступника відповідно до розподілу обов’язків або заступника, який керує виїздом, адресованого керівнику місцевої (окружної) прокуратури.
         10.16. Інструктаж працівників, які відряджаються, здійснюється керівником групи, а в разі виїзду працівника (працівників) одного самостійного структурного підрозділу – його керівником.
         10.17. Результати перевірок, надання практичної допомоги відображаються у доповідних записках, а виїздів, передбачених пунктами 10.7-10.8 Регламенту, – у довідках.
У цих документах у стислій формі викладається об’єктивна оцінка стану справ на місцях; окреслюються наявні тенденції; вказуються позитивні результати роботи, виявлені порушення, їх причини, роль та вплив керівництва відповідної прокуратури та апарату обласної прокуратури на фактичний стан справ; зазначається, яку саме практичну допомогу реально надано; наводяться конкретні висновки та пропозиції. До них можуть долучатися статистичні дані та інші необхідні матеріали.
10.18. За наслідками спільного виїзду працівників кількох самостійних  структурних підрозділів для проведення перевірки чи надання практичної допомоги складаються окремі доповідні записки. 
         10.19. За результатами перевірки стану організації роботи у місцевій (окружній) прокуратурі на основних напрямах, а також при здійсненні інших виїздів, об’єднаних спільною метою, на підставі довідок за окремими напрямами керівником групи чи його заступником складається зведена доповідна записка, яка підписується керівником та членами групи.
Доповідну записку підписувати працівникам, які здійснювали виїзд, ознайомлювати з нею керівника відповідної  прокуратури, якому також вручати її примірник.
         10.20. З доповідною запискою (довідкою) за результатами перевірки, надання практичної допомоги під підпис ознайомлюється керівник місцевої (окружної) прокуратури, якому вручається її примірник.
При відмові керівника місцевої (окружної) прокуратури від підпису доповідної записки (довідки) працівник (працівники), яким (якими) здійснюється виїзд, зазначає про це у відповідному документі та невідкладно доповідає (доповідають) керівництву обласної прокуратури.
У разі незгоди керівника місцевої (окружної) прокуратури з викладеними фактами чи висновками та надання письмових заперечень вони долучаються до доповідної записки (довідки). 
10.21. Результати виїздів, як правило, розглядати на місцях, а за відповідними матеріалами упродовж трьох робочих днів доповідати керівництву обласної прокуратури для прийняття остаточного рішення щодо їх реалізації.
         10.22. Результати планових (план роботи, рішення оперативної чи апаратної наради у керівника обласної прокуратури тощо) та позапланових виїздів доповідаються керівнику обласної прокуратури  його заступниками.
Наслідки інших виїздів керівниками структурних підрозділів доповідаються керівництву обласної прокуратури згідно з розподілом обов’язків.
Копії доповідних записок з планами після доповіді невідкладно передаються до підрозділу організаційного та правового забезпечення. Матеріали їх реалізації до підрозділу організаційного та правового забезпечення надаються не пізніше наступного дня з часу підписання відповідних документів. 
         10.23. Перевірки стану організації роботи у структурних підрозділах обласної прокуратури проводяться за наказом керівника обласної прокуратури з додержанням вимог, передбачених пунктами 10.11, 10.14, 10.15, 10.17, 10.18 цього Регламенту.
10.24. Виїзди працівників обласної прокуратури у закордонні службові відрядження здійснюються згідно з організаційно-розпорядчим документом Офісу Генерального прокурора з питань організаційно-протокольного забезпечення заходів міжнародного співробітництва в органах прокуратури.
         10.25. Працівники обласної прокуратури, яким надано допуск та доступ до державної таємниці, письмово повідомляють режимно-секретний орган обласної прокуратури про виїзд у службове відрядження за кордон із зазначенням мети відрядження. Упродовж трьох робочих днів після повернення із відрядження вони з’являються до режимно-секретного органу обласної прокуратури для проведення співбесіди.
Інструктаж таких працівників перед виїздом за кордон та співбесіди після повернення проводяться керівником режимно-секретного органу обласної прокуратури.
10.26. Виклик до обласної прокуратури керівників місцевих (окружних) прокуратур здійснюється на підставі листа керівника обласної прокуратури.
10.27. Виклик до обласної прокуратури заступників керівників місцевих (окружних) прокуратур, начальників відділів місцевих (окружних) прокуратур та інших працівників місцевих (окружних) прокуратур здійснюється першим заступником або заступником керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків у порядку, передбаченому пунктом 4.6 цього Регламенту, а в разі ініціювання виклику підрозділами, безпосередньо підпорядкованими керівнику обласної прокуратури, – керівником обласної прокуратури .
10.28. Виклик до обласної прокуратури працівників місцевих (окружних) прокуратур для включення їх до складу групи прокурорів, які виконуватимуть повноваження прокурорів у конкретному кримінальному провадженні, здійснюється у виняткових випадках за листом керівника обласної прокуратури на підставі рапорту керівника самостійного структурного підрозділу, погодженого першим заступником або заступником керівника обласної прокуратури відповідно до розподілу обов’язків.
11. Робота з питань ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та статистики. Забезпечення статистичною інформацією
         11.1. Керівники самостійних структурних підрозділів відповідно до своїх повноважень:
- забезпечують контроль за своєчасним, повним і достовірним внесенням до інформаційно-аналітичної системи «Облік та статистика органів прокуратури» відомостей про прокурорську діяльність та її результати; об’єктивним відображенням у Єдиному реєстрі досудових розслідувань відомостей щодо кримінальних правопорушень, осіб, які їх учинили, та прийнятих під час досудового розслідування процесуальних рішень; надходженням інформації про судове рішення щодо особи у кримінальному провадженні;
- організовують перевірки об’єктивності показників звітності про прокурорську роботу місцевих (окружних) прокуратур, їх відповідності даним інформаційних систем.
11.2. Підрозділ ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи у порядку контролю здійснює перевірки стану первинного обліку, ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, інформаційної системи щодо обліку роботи прокурора, звітності у структурних підрозділах обласної прокуратури.
          11.3. Цим підрозділом щомісячно формується аналітично-статистичні збірники про стан та структуру кримінальних правопорушень в області, результати прокурорської роботи, примірники яких надаються керівництву обласної прокуратури, керівникам місцевих (окружних) прокуратур, керівникам самостійних структурних підрозділів, а керівникам інших структурних підрозділів – відповідна статистична інформація, що стосується діяльності на певному напрямі. 
          11.4. При здійсненні виїздів до місцевих (окружних) прокуратур, підготовці до проведення підсумкових нарад та в інших необхідних випадках підрозділ ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань та інформаційно-аналітичної роботи готує відповідні статистичні дані в порівнянні із середньообласними та/або загальнодержавними.
11.5. Звітність про стан протидії злочинності та прокурорсько-слідчої діяльності, інформаційно-аналітичні матеріали з цих питань щомісячно оприлюднюються на офіційному веб-сайті обласної прокуратури.
         12. Робота щодо методичного забезпечення прокурорської діяльності
12.1. Організація роботи щодо методичного забезпечення прокурорської діяльності покладається на підрозділ організаційного та правового забезпечення, керівників самостійних структурних підрозділів.
12.2. Заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів за необхідності можуть ініціювати розробку методичних документів відповідними підрозділами Офісу Генерального прокурора.
12.3. Під час виїздів до місцевих (окружних) прокуратур для проведення перевірок чи надання практичної допомоги працівниками обласної прокуратури вивчається стан методичного забезпечення органів прокуратури та ефективності використання документів методичного спрямування у практичній діяльності місцевих (окружних) прокуратур.
12.4. Підрозділ організаційного та правового забезпечення здійснює облік методичних документів, що надійшли до обласної прокуратури, та зберігає їх примірники.
 
 
Відділ організаційного та правового
забезпечення Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 383