Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2021

Наказ про внесення змін до Регламенту Луганської обласної прокуратури від 20.09.2021 № 61

 
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСНА ПРОКУРАТУРА 
 
Н А К А З
 
№ 61
 
20 вересня 2021 року                                                                 м. Сєвєродонецьк
 
 
Про внесення змін до Регламенту
Луганської обласної прокуратури
 
Відповідно до п. п. 9, 9.1 наказу Генерального прокурора від 07.08.2020 «Про загальні засади організації роботи в органах прокуратури України»,                          з метою підвищення рівня організації роботи щодо координації                              діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності, керуючись               ст. ст. 11, 17  Закону України «Про прокуратуру»,
 
Н А К А З У Ю :
 
  1. Внести зміни до Регламенту Луганської обласної прокуратури, затвердженого наказом керівника обласної прокуратури від 09.10.2020 № 119 (далі – Регламент).
1.1. Розділ 7 Регламенту викласти у такій редакції:
«7. Організація проведення координаційних та спільних нарад
         7.1. Керівником обласної прокуратури, його першим заступником та заступниками з метою координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності проводяться координаційні та спільні наради.
         7.2. Організація, підготовка та проведення координаційних та спільних нарад здійснюється у порядку, визначеному наказом Генерального прокурора.
7.3. За організаційне забезпечення підготовки та проведення координаційних та спільних нарад у керівника обласної прокуратури відповідає підрозділ організаційного забезпечення або залежно від винесених на обговорення питань – інші самостійні структурні підрозділи згідно з компетенцією.
Організаційне забезпечення підготовки і проведення таких нарад у першого заступника чи заступників керівника обласної прокуратури здійснює самостійний структурний підрозділ за їхнім дорученням.
7.4. До проведення координаційної чи спільної наради відповідальний самостійний структурний підрозділ спільно з іншими самостійними структурними підрозділами здійснює збирання, у тому числі шляхом отримання від правоохоронних органів, необхідних для проведення наради довідкових, інформаційно-аналітичних та інших матеріалів, статистичних та оперативних даних щодо тенденцій у сфері протидії злочинності, її динаміці та структурі; опрацювання та систематизацію наявної інформації, пропозицій керівництва правоохоронних органів із питань, які підлягають розгляду, а також складання узагальнених аналітичних документів; формування порядку денного наради та доведення його до відома керівництва відповідних правоохоронних органів; розробку спільних узгоджених заходів та складання проєкту постанови координаційної наради.
                Відповідні документи, оформлені належним чином, з конкретними висновками та пропозиціями подаються керівнику обласної прокуратури (або його першому заступнику чи заступнику у разі проведення наради ними), який призначає дату і час проведення наради. 
За необхідності може складатися план підготовки до проведення координаційної чи спільної наради.
7.5. Документи, що виносяться на розгляд наради, візуються виконавцями, керівниками структурних підрозділів, самостійних структурних підрозділів, а також першим заступником та заступниками керівника обласної прокуратури згідно з розподілом обов’язків.
7.6. Відповідальний самостійний структурний підрозділ у взаємодії з іншими структурними підрозділами організовує участь у координаційній чи спільній нараді запрошених осіб; після проведення наради складає протокол, за необхідності доопрацьовує постанову (рішення), надає її для підпису головою та учасниками наради, після чого надсилає виконавцям.
         У рішеннях нарад повинні передбачатися спільні узгоджені заходи та їх виконавці, строки виконання, а також інформування про проведену роботу.
7.7. Контроль за своєчасним, якісним та ефективним виконанням рішень координаційних та спільних нарад, проведених під головуванням керівника обласної прокуратури, здійснюється підрозділом організаційного забезпечення у взаємодії з іншими самостійними структурними підрозділами обласної прокуратури; під головуванням першого заступника та заступників керівника обласної прокуратури – керівниками самостійних структурних підрозділів обласної прокуратури.
         7.8. Виконання узгодженого заходу в повному обсязі має бути завершено у тому місяці, який визначено у рішенні наради.
         Інформацію правоохоронних органів про результати виконання кожного узгодженого заходу, передбаченого рішенням координаційної чи спільної наради під головуванням керівника обласної прокуратури, опрацьовують відповідні самостійні структурні підрозділи та упродовж п’яти робочих днів з часу її надходження відповідні матеріали з обґрунтованими пропозиціями щодо можливості припинення контролю за виконанням відповідного заходу чи його продовження передаються до підрозділу організаційного забезпечення для доповіді керівнику обласної прокуратури, який приймає остаточне рішення.
Про продовження строку виконання заходу повідомляються керівники органів, які його виконують, упродовж 3 днів з дня прийняття такого рішення.
         7.9. Зняття з контролю виконання рішення. координаційної чи спільної наради під головуванням керівника обласної прокуратури в цілому здійснюється керівником обласної прокуратури на підставі рапорту начальника підрозділу організаційного забезпечення, який готується з урахуванням пропозицій керівників самостійних структурних підрозділів, погоджених першим заступником або заступниками керівника обласної прокуратури згідно                                 з розподілом обов’язків у строк, визначений рішенням, а в інших випадках – у 15-денний строк після визначеної у рішенні дати повідомлення іншими органами про виконання останнього заходу.
         7.10. Листи керівникам правоохоронних та інших державних органів, керівникам окружних прокуратур про зняття з контролю або продовження виконання рішень координаційних чи спільних нарад, проведених керівником обласної прокуратури, готує підрозділ організаційного забезпечення, в інших випадках – відповідний самостійний структурний підрозділ.
         7.11. Підрозділ організаційного забезпечення у взаємодії з іншими самостійними структурними підрозділами вивчає стан та ефективність координаційної діяльності, вносить пропозиції щодо її удосконалення, веде облік координаційних та інших спільних нарад, проведених керівником обласної прокуратури.
         Облік спільних нарад, проведених під головуванням першого заступника та заступників керівника обласної прокуратури, вивчення повноти та якості реалізації узгоджених заходів, вирішення питання щодо зняття рішень з контролю або його продовження, здійснюється відповідними самостійними структурними підрозділами. Копії відповідних постанов після їх підписання всіма учасниками передаються до підрозділу організаційного забезпечення.
         7.12. Підрозділ організаційного забезпечення забезпечує надання методичної допомоги в організації координаційної діяльності в окружних прокуратурах, спільно з іншими самостійними структурними підрозділами опрацьовує проєкти постанов координаційних та спільних нарад, які проводяться в окружних прокуратурах, ініціює питання щодо участі в координаційних заходах на місцях працівників обласної прокуратури.
         7.13. Облік координаційних заходів, проведених керівником обласної прокуратури, а також контроль за станом організації цієї роботи в окружних прокуратурах здійснюється підрозділом організаційного забезпечення.
Для забезпечення ведення такого обліку примірники постанов спільних нарад, спільних наказів та вказівок, документів, складених за результатами спільних виїздів, семінарських занять та інших заходів координаційного характеру у п’ятиденний строк з часу підписання передаються до підрозділу організаційного забезпечення.».
  1. Першому заступнику та заступникам керівника обласної прокуратури, керівникам самостійних структурних підрозділів забезпечити організацію роботи щодо координації діяльності правоохоронних органів у сфері протидії злочинності відповідно до ст. 25 Закону України «Про прокуратуру», визначеного Генеральним прокурором порядку та Регламенту Луганської обласної прокуратури.
Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.
 
 
 
Керівник обласної прокуратури                                                      М. Прибіга
 

кількість переглядів: 96