Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2013

Зміни до положення про порядок ведення ЄРДР від 21.01.2013 р.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказом Генерального прокурора України від 25.01.2013 № 13

 
ЗМІНИ
 до Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, затвердженого наказом Генерального прокурора України від 17 серпня 2012 року № 69

 
1. Пункт 2.2 розділу ІІ Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань викласти у наступній редакції:
 
«У випадку вчинення кримінального правопорушення досудове розслідування розпочинається невідкладно.
 
Якщо  у   заяві,   повідомленні,   всупереч   вимогам   частини 5 статті 214 КПК України, не наведено достатньої інформації про вчинене кримінальне правопорушення то для її встановлення проводяться наступні дії: направлення вимоги до установ, підприємств, організацій про надання документів або відповідних даних, отримання пояснень відповідно до статті 95 КПК України тощо. Такі дії повинні бути виконані у строк, що не перевищує 7 днів.
 
При не підтвердженні під час перевірки обставин, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення, відповідно до пунктів 1 або 2 частини 1 ст. 284 КПК України приймається постанова про закриття кримінального провадження з зазначенням правової кваліфікації кримінального правопорушення.
 
За умови встановлення обставин, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення, проводиться досудове розслідування відповідно до вимог статті 214 КПК України. При цьому внесення до Єдиного реєстру відомостей щодо правової кваліфікації є обов’язковим».
 
2. Доповнити розділ ІІ Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань пунктом 2.3 наступного змісту:
 
«При внесенні до Єдиного реєстру відомостей за фактами смерті людей  слід  керуватися  спільним  наказом  Міністерства  внутрішніх
справ України, Міністерства охорони здоров'я України, Генеральної прокуратури України від 28.11.2012 № 1095/955/119 «Про затвердження Порядку взаємодії між органами внутрішніх справ, закладами охорони здоров'я та органами прокуратури України при встановленні факту смерті людини».
 
Обов'язковому внесенню до Єдиного реєстру з визначенням правової кваліфікації підлягають лише заяви і повідомлення щодо насильницької смерті людини чи підозри на таку або встановлення зазначених обставин під час попереднього огляду трупа людини.
 
В інших випадках слід керуватися правилами, викладеними у пункті 2.2 цього Положення».
 
3. Пункт 2.12 розділу ІІ виключити.
 
4. Пункт 2.13 розділу ІІ викласти у новій редакції: «Якщо кримінальні правопорушення вчинено групою осіб (усіма її членами), то при виділенні з кримінального провадження матеріалів щодо особи відомості про правопорушення у Реєстрі обліковуються у новоствореному кримінальному провадженні за новим номером. При цьому використовується реквізит «виділено».
 
5. Пункт 2.14 розділу ІІ після слова  «обліковуються» доповнити словами «із заповненням реквізиту «основна».
 
6. У пункті 6.3 розділу ІІ слова «кримінальні правопорушення зареєстровані   до   набрання   чинності   КПК»   замінити   словами
«кримінальні правопорушення минулих років та у яких прийняті рішення».
 
7. Затвердити додатки 1, 2, 3, 4, 5, 7 (довідники 1, 2, 4, 8, 9, 11, 12) виклавши їх у новій редакції (додаються).
 
Пункти 2.3-2.11 розділу ІІ вважати відповідно пунктами 2.4-2.12.
Пункти 2.10.1 – 2.10.3 вважати пунктами 2.11.1 – 2.11.3.

кількість переглядів: 1624
Пошук