Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2016

Бізнесмена, який сплачував податки до «бюджету» так званої «ЛНР», взято під варту

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Луганській області за ч. 1 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму).

Установлено, що місцевий «ділок» зареєстрував декілька підприємств як в окупованому Луганську, так і на контрольованій українською владою території. На підставі «угоди», укладеної з так званим «урядом» терористичної організації «ЛНР» ці підприємства сплатили до псевдодержавного «бюджету» понад 380 тисяч гривень «податків».

Крім того, бізнесмен організував постачання до тимчасово окупованої території продовольства власного виробництва на суму 700 тисяч гривень. За його перевезення через «митницю ДНР» він сплатив терористам 35 тисяч гривень.

Вказану особу затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-5 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 4246