Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2016

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата однієї з районних рад за фактом посягання на територіальну цілісність та недоторканність України

Встановлено, що колишній депутат Кремінської районної ради у квітні 2014 року на території одного з селищ району організував проведення так званого «референдуму про визнання державного суверенітету «ЛНР», який відбувся 11 травня 2014 року.

Посадовець, використовуючи власний авторитет серед мешканців району, в ході особистої бесіди та в телефонній розмові, пропонував трьом мешканкам району взяти участь у проведенні «референдуму» шляхом участі у так званій «виборчій комісії». В подальшому екс-депутат надав так званій «виборчій комісії» бюлетені для голосування, які самостійно перевіз до місця проведення «референдуму про визнання державного суверенітету «ЛНР» на власному автомобілі.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2691