Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2017

Прокуратура Луганщини направила до суду обвинувальний акт за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди директором комунального закладу Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної військово-цивільної адміністрації

Нагадаємо, на початку серпня під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 60 тис грн в порядку ст. 208 КПК України вказаного посадовця було затримано.

Розслідуванням встановлено, що з липня по серпень 2017 року вказаний директор, будучи службовою особою, з корисливих мотивів вимагав від підприємства неправомірну вигоду у розмірі понад 200 тис грн за збільшення цін у договорах поставки до рівня середньостатистичних по регіону на продукти харчування, які протягом 2017 року постачались до комунального закладу.

Під час проведених обшуків із залученням співробітників Управління захисту економіки в Луганській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, вилучено грошові кошти, у тому числі отримані ним як неправомірна вигода, та інші речові докази, які повністю підтверджують його противоправну діяльність.

Наразі прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні.

 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2627