Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2017

Депутату міської ради, який організував проведення псевдореферендуму на підтримку терористичної організації «ЛНР», заочно повідомлено про підозру

Встановлено, що в травні 2014 року громадянин України, будучи депутатом однієї з міських рад, забезпечив проведення так званого «референдуму» на підтримку терористичної організації «ЛНР» у м. Гірське. Використовуючи власний авторитет серед мешканців міста на мітингу, присвяченому річниці святкування Дня перемоги, публічно закликав місцевих громадян взяти участь у проведенні «референдуму» на території міста. Крім того, депутат забезпечив передачу бюлетенів для «голосування» та протягом дня від голів вказаних виборчих дільниць одержував інформацію щодо ходу проведення незаконного псевдозаходу.

Оскільки наразі екс-депутат переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, останньому заочно повідомлено про підозру та найближчим часом готується направлення до суду клопотання про надання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1907