Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2018

Прокурор Луганської області повідомив про підозру 2 депутатам так званої «Народної ради ЛНР», які є колишніми депутатами Луганщини

Під час досудового розслідування встановлено, що двоє громадян України в травні- листопаді 2014 року взяли участь у виборах до так званої «Народної ради «ЛНР» . Прийнявши присягу «депутата законодавчого органу», останні здійснюють свою діяльність на користь терористичної організації, всупереч конституційних прав та свобод громадян України, які знаходяться на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Вказані особи і надалі продовжують здійснювати незаконну діяльність «депутатів законодавчого органу», чим забезпечують функціонування терористичної організації «ЛНР».

Оскільки «депутати» переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній території Луганської області, останніх оголошено у розшук.

 

Довідково: санкції ч. 1 ст. 109 КК України та ч. 2 ст. 110 КК України передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна або без такої, санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2619