Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2018

Прокуратура Луганщини реагує на порушення, вчинені органами поліції області під час профілактичної роботи з неповнолітніми

Результати вивчення засвідчили системні порушення вимог чинного законодавства у діяльності територіальних підрозділів поліції в частині проведення індивідуально-профілактичної роботи з неповнолітніми, які вступили у конфлікт із законом.

Зокрема, Сєвєродонецькими та Старобільськими місцевими прокуратурами встановлено, що на обліку в підрозділах ювенальної превенції місцевих відділів поліції, у зв’язку із вчиненням кримінальних правопорушень, перебували 4 неповнолітніх, які вчинили нові злочини.

Крім того, у ході вивчення прокурорами виявлено порушення щодо несвоєчасної постановки дітей на профілактичний облік, неналежного ведення обліково-профілактичних справ, а також формального підходу до виявлення причин і умов, що сприяють вчиненню злочинів.

Наведене, в свою чергу, є наслідком неефективної роботи органів системи профілактики, зокрема органів поліції.

Наразі органами прокуратури області внесено 10 документів прокурорського реагування, які направлено для розгляду до територіальних відділів ГУНП в області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2045