Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2018

На Луганщині стосовно так званих «командирів підрозділів народної міліції «ЛНР» розпочато спеціальне досудове розслідування

Розслідуванням встановлено, що поплічники терористів з січня 2015 року та по теперішній час беруть участь у незаконній діяльності «6-го окремого мотострілецького козачого полку «ім. Матвія Платова» на посадах так званих командирів «реактивної артилерійської батареї» та «батареї ПТКР (протитанкових керованих ракет)». Вказані структурні підрозділи силового блоку терористичної організації «ЛНР» здійснюють військову протидію та перешкоджання виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України й військовослужбовцями Збройних Сил України, задіяними у проведенні антитерористичної операції.

Внаслідок злочинних дій учасників терористичної організації військовослужбовці Збройних Сил України, які несли службу в Новоайдарському та Попаснянському районах, отримали тілесні ушкодження або загинули.

Оскільки бойовики переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, стосовно останніх розпочато процедуру спеціального досудового розслідування.

 

Довідково: за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 КК України вищевказаним особам загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2419