Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2018

На Луганщині до 12 років позбавлення волі засуджено учасників організованої злочинної групи, які у 2014 році незаконно позбавляли волі та експлуатували людей

Розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року неодноразово судимий мешканець Луганщини, перебуваючи у складі не передбаченого законом збройного формування так званої «Козацької Національної гвардії Всевеликого війська Донського ім. М.І. Платова», з метою викрадення людей, незаконного позбавлення їх волі та подальшого незаконного використання їх праці, організував та очолив злочинне угруповання, до якого увійшли ще чотири особи.

Протягом травня-липня 2014 року учасники ОЗГ під приводом порушення громадянами так званого «комендантського часу», погрожуючи застосуванням автоматичної вогнепальної зброї та спричинивши фізичне насильство, здійснили викрадення сімох мешканців міста Лисичанськ.

В подальшому, насильно утримуючи вказаних осіб під озброєною охороною на території колишнього м’ясокомбінату, зловмисники примушували потерпілих проти їх волі будувати захисні споруди на блокпосту, що розташовувався на виїзді з міста Лисичанська Луганської області в напрямку міста Бахмута Донецької області, копати траншеї, окопи, будувати бліндажі, складати захисні барикади із мішків з піском, облаштовувати господарчі споруди тощо.

У зв'язку з тим, що підозрювані переховувались від органів слідства, стосовно них здійснювалось спеціальне досудове розслідування.

За результатами спеціального судового провадження судом ухвалено обвинувальний вирок, яким організатора злочинного угруповання засуджено до 12 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, інших учасників організованої групи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2512