Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2018

Прокуратурою Луганської області розпочато досудове розслідування за фактом масового отруєння дітей у торгівельному центрі

Встановлено, що сьогодні, 20.04.2018, перед початком проведення освітнього заходу «Дитячий Хакатон» у м. Сєвєродонецьку, дітей та дорослих пригощали стравами, заздалегідь замовленими в одному з місцевих закладів харчування. На теперішній час до дитячої лікарні госпіталізовано 15 дітей та 2 дорослих з діагнозом «гостра кишкова інфекція». За попередньою інформацією 3 дітей перебувають в реанімаційному відділенні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 137 КК України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, що заподіяло тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 325 КК України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

На даний час проводяться першочергові слідчі дії. На місце події безпосередньої виїзджали керівництво прокуратури області, слідчо-оперативна група, експерти.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється групою прокурорів прокуратури Луганської області.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 325 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, санкція ч. 2 ст. 137 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 2575