Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2018

На Луганщині співорганізатора так званого «референдуму» на підтримку терористичної організації «ЛНР» заочно засуджено до 7 років позбавлення волі

Розслідуванням встановлено, що в травні 2014 року громадянка України забезпечила проведення так званого «референдуму» на підтримку терористичної організації «ЛНР» у Новоайдарському районі. Вказана особа, виконуючи відведену їй роль, займалась питаннями видачі бюлетенів та печаток, здійснювала відбір заяв на участь у виборчих комісіях та оформлення інших документів для проведення так званого «волевиявлення».

У той же день, з метою інформаційної підтримки проведення вказаного «заходу», знаходячись у місті Новоайдар, безпосередньо на території «дільниці» надала інтерв’ю російському телеканалу «НТВ».

Оскільки жінка наразі продовжує переховуватись від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області, на підставі ухвали слідчого судді стосовно останньої проведено процедуру спеціального досудового розслідування.

У подальшому, за результатами спеціального судового провадження на підставі зібраних беззаперечних доказів вини зловмисниці, судом її визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та засуджено до покарання у виді 7 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2216