Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2018

На Луганщині затримано та взято під варту так званого депутата «Народної Ради «ЛНР»

Встановлено, що у травні 2014 року мешканця міста Красний Луч (нині Хрустальний) Луганської області за його згодою обрано «депутатом першого скликання так званої «Народної Ради «ЛНР», у складі якої він взяв участь у так званому «засіданні депутатів першого скликання «Народної Ради «ЛНР» та проголосував за прийняття так званого «Тимчасового основного закону (конституції) «ЛНР».

Перебуваючи на цій «посаді», в період з травня по листопад 2014 року вказана особа вчиняла дії, направлені на незаконну зміну меж території України, підтримку режиму окупації частини Луганської області та функціонування псевдодержавного утворення «ЛНР», шляхом прийняття, розповсюдження та застосування юридично нікчемних «законодавчих» та «нормативно-правових актів «ЛНР», направлених на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Зокрема, за його участі прийнятий так званий Закон «ЛНР» «Про правовий режим воєнного стану», на підставі якого самопроголошеним головою «ЛНР» введено в дію воєнний стан на тимчасово окупованій території Луганської області.

На початку травня 2018 року псевдодепутата затримано та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 КК України, і на підставі ухвали Сєвєродонецького міського суду застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Довідково: за сукупністю вчинених кримінальних правопорушень зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2637