Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2018

Директора автошколи, який отримав неправомірну вигоду та підробив документи, а також його пособника судитимуть на Луганщині

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор закладу, будучи службовою особою юридичної особи приватного права, отримав неправомірну вигоду у сумі 7650 грн за включення громадянина до складу вже набраної групи з підготовки водіїв транспортних засобів категорії «В», гарантування успішного складання внутрішніх екзаменів в автошколі без відвідування занять, тобто без проходження відповідного курсу навчання, отриманні свідоцтва про закінчення зазначеного закладу, сприянні у виготовленні медичної довідки встановленого зразка про придатність до керування транспортним засобом та сприянні в отриманні слухачем посвідчення водія у Сервісному центрі МВС України.

Під час досудового розслідування також викрито пособника – цивільну особу, який сприяв в отриманні усієї суми неправомірної вигоди.

Крім того встановлено, що директор вчинив ще й службове підроблення, а саме підробив офіційні документи з питань проходження навчання в автошколі громадянина, необхідні для отримання посвідчення водія.

Під час досудового розслідування з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання, що може бути застосовано вироком суду до підозрюваних, на майно останніх накладено арешт на загальну суму понад 200 тис грн.

Натепер обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду.

 

Довідково: санкція ч. 4 ст. 368-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна, санкція ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області (за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 2059