Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2018

На Луганщині судитимуть двох «голів виборчої дільниці», які брали участь в організації та проведенні так званого «Референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР»

Встановлено, що у травні 2014 року дві мешканки Станично-Луганського району Луганської області погодилися взяти участь у проведенні на території району так званого «Референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР» та були призначені на посади так званих «голів виборчої комісії».

Так, до їх повноважень входило виконання організаційної роботи із забезпечення діяльності та званої «виборчої комісії», а саме отримання бюлетенів, проведення з «членами комісії» інструктажу про порядок проведення псевдореферендуму, надання вказівок щодо місць розклеювання повідомлень з назвами вулиць та будинків для визначення місця отримання бюлетенів громадянами, роз’яснення порядку охорони вказаної «виборчої дільниці», розподіл між членам комісії бюлетенів, які в свою чергу видавали їх виборцям, повідомлення про стан забезпечення скриньками для голосування, роз’яснення порядку роботи з громадянами, а також особисте опечатування вказаних скриньок після завершення так званого «волевиявлення».

У подальшому, «голови комісії» віддали всі бюлетені для оголошення результатів «референдуму» та створення так званої «Луганської народної республіки».

Під час досудового розслідування підозрювані повністю визнали свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаялись, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників.

Наразі обвинувальні акти у вказаних кримінальних провадженнях з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1913