Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2018

На Луганщині ліквідовано організовану злочинну групу, яка займалась вимаганням

Встановлено, що з початку 2017 року учасники організованої групи під вигаданими приводами, користуючись своїм «кримінальним авторитетом» та наявністю зав’язків у злочинному середовищі, організували вимагання грошових коштів у мешканців області із погрозою застосування насильства.

В ході досудового розслідування працівниками правоохоронних органів у містах Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ та Кремінна проведено 16 обшуків за місцем мешкання та перебування осіб, причетних до вчинення злочинів, їх транспортних засобів, а також у можливих місцях зберігання майна, здобутого злочинним шляхом.

Під час обшуків виявлені та вилучені засоби зв’язку, транспортні засоби, які члени ОЗГ використовували в ході злочинної діяльності, грошові кошти, отримані від потерпілих, а також близько 10 кг наркотичних засобів.

Наразі керівнику та членам організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання вчинене організованою групою).

На теперішній час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Хід слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

 

Довідково: санкція ч. 4 ст. 189 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1838