Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2018

Прокуратура Луганщини направила до суду обвинувальний акт стосовно 14 так званих «командирів козачого полку Народної Міліції «ЛНР»

Розслідуванням встановлено, що поплічники терористів з 2015 року та по теперішній час беруть участь у незаконній діяльності «6-го окремого мотострілецького козачого полку «ім. Матвія Платова», який входить до так званої «Народної Міліції «ЛНР», на посадах так званих командирів «гаубичної артилерійської батареї», «реактивної артилерійської батареї», «батареї ПТКР (протитанкових керованих ракет)», «протитанкової артилерійської батареї», «зенітної артилерійської батареї» та «підрозділу протиповітряної оборони». Вказані структурні підрозділи здійснюють військову протидію та перешкоджають виконанню службових обов'язків співробітниками правоохоронних органів України й військовослужбовцями Збройних Сил України.

Слідчими слідчого відділу 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях під час проведення досудового слідства встановлені беззаперечні докази причетності керівників артилерійських підрозділів до вчинення обстрілів позицій правоохоронних органів та Збройних Сил України, розташованих на підконтрольній українській владі території Луганської області.

Внаслідок злочинних дій учасників терористичної групи 30 правоохоронцям та військовослужбовцям, які брали участь у проведенні АТО, завдано тілесні ушкодження.

Оскільки бойовики переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, стосовно останніх здійснено процедуру спеціального досудового розслідування, за результатами якої обвинувальний акт направлено до суду.

 

Довідково: за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 КК України, вищевказаним особам загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2197