Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2018

На Луганщині обвинувальні акти стосовно так званих співробітників «Генеральної прокуратури» терористичної організації «ЛНР» направлено до суду

Встановлено, що протягом 2015-2016 років мешканці Луганщини ініціювали та надали добровільну згоду на призначення себе до так званої «Генеральної прокуратури» терористичної організації «ЛНР». На теперішній час останні обіймають посади так званих «начальника та заступника слідчого відділу слідчого управління «Генеральної прокуратури «ЛНР».

Обіймаючи керівні посади, особи здійснюють свою діяльність на користь терористичної організації, виконуючи дії, направлені на порушення конституційних прав та свобод громадян України, які знаходяться на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Оскільки так звані «прокурори» переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, стосовно них здійснено процедуру спеціального досудового розслідування, за результатами якої обвинувальний акт направлено до суду.

 

Довідково: за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України, особам загрожує до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1983