Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

На Луганщині до 6 років позбавлення волі засуджено учасника незаконного збройного формування «Народної міліції «ЛНР»

Під час досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що мешканець м. Сорокине (Краснодон) брав участь у злочинній діяльності не передбаченого законом збройного формування на посаді «розвідника-гранатометника» так званої «2 Окремої механізованої бригади 2 артилерійського корпусу «Народної міліції «ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації.

Учасник незаконного збройного формування виконував злочинні накази керівників окупаційної адміністрації РФ, направлені на зміну меж території та державного кордону України, здійснював розвідку артилерійського корпусу Народної міліції «ЛНР», яка із застосуванням тяжкого озброєння з 2014 року по теперішній час вчиняє обстріли позицій, військових, цивільних об’єктів та населення на території Станично-Луганського та Новоайдарського районів Луганської області.

Під час спроби перетину КПВВ «Майорськ» бойовика затримано співробітниками 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. В період досудового розслідування та судового розгляду до останнього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Вироком Біловодського районного суду чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2381