Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2018

Прокуратура Луганщини захистила інтереси держави у справі щодо нецільового використання приміщення навчального закладу в комерційних цілях

У листопаді 2017 року Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Луганській області укладено з приватним підприємством договір оренди нежитлового приміщення навчального корпусу професійного училища, яке знаходиться у м. Сєвєродонецьку Луганської області.

За умовами договору, орендарю передано у строкове платне користування  приміщення загальною площею 170,75 кв м, що знаходиться на балансі Державного навчального закладу «Сєвєродонецьке вище професійне училище», для розміщення суб’єкта господарювання, який діє на основі приватної власності і проводить господарську діяльність з медичної практики.

Оренду надано з порушенням вимог Закону України «Про освіту», яким передбачено використання приміщень навчальних закладів лише для надання освітніх послуг.

Захищаючи державні інтереси, прокуратурою Луганської області заявлено позов про визнання недійсним договору оренди та зобов’язання звільнити приміщення, який наразі задоволено господарським судом Луганської області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

 

кількість переглядів: 2163