Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2018

На Луганщині судитимуть учасників організованої злочинної групи, які намагались перевезти через митний кордон України 2,8 кг канабісу

Досудовим слідством встановлено, що мешканець Попаснянського району, приблизно наприкінці 2017 – початку 2018 років, достовірно знаючи про високу вартість наркотичного засобу – канабісу, маючи умисел на його контрабандне переміщення через митний кордон України з метою збуту, в особливо великих розмірах, створив організовану злочинну групу, до складу якої увійшли двоє мешканців міст Золоте та Гірське.

Діяльність зазначеного злочинного угруповання була спрямована на вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, а саме налагодження каналу систематичного незаконного переміщення наркотичних засобів в особливо великих розмірах через митний кордон України на територію Російської Федерації до міста Москва з приховуванням від митного контролю, з метою подальшого збуту.

З метою реалізації злочинного умислу учасники групи заздалегідь розфасували наркотичний засіб – канабіс у 8 полімерних пляшок, помістивши останні до бензобаку автомобіля, який належить одному з учасників незаконної «схеми».

Під час спроби перетину кордону України через митний пост «Мілове» Луганської митниці ДФС України одним з членів організованої групи в автомобілі виявлено та вилучено 2,8 кг наркотичного засобу.

Стосовно учасників злочинного угруповання судом обрано запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання, застави та тримання під вартою.

Довідково: за вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України особам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

кількість переглядів: 1730