Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2018

Заочно повідомлено про підозру одному з так званих «командирів» «Народної міліції «ЛНР»

Розслідуванням встановлено, що поплічник терористів з травня 2014 року брав участь у незаконній діяльності «6-го окремого мотострілецького козачого полку «ім. Матвєя Платова» на посаді так званого «командира артилерійської батареї».

Зазначений структурний підрозділ силового блоку терористичної організації «ЛНР» перешкоджає виконанню службових обов'язків співробітниками правоохоронних органів України та військовослужбовцями Збройних Сил України, які задіяні для відсічі збройної агресії Російської Федерації на тимчасово окупованій території Луганської області.


Крім того, встановлено, що поплічник терористів за допомогою психічного впливу втягнув у злочинну діяльність неповнолітнього, який через засоби мобільного зв’язку та соціальну мережу «ВКонтакте» повідомляв про місця розташування фортифікаційних споруд Збройних Сил України на території Попаснянського району Луганської області з метою проведення артилерійських обстрілів по позиціях Збройних Сил України.

Наразі громадянину повідомлено про підозру. 

Оскільки останній переховується від органів слідства та суду, з метою ухилення від кримінальної відповідальності, найближчим часом до суду буде направлено клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування.

Довідково: за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 304 КК України, особі загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 
кількість переглядів: 1942