Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

За скаргою прокуратури області Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Брянківського міського суду Луганської області

Розгляд означеного питання ініційовано, зважаючи на те, що посадова особа без поважних причин несвоєчасно, а саме 31 січня 2017 року, подала шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015 рік.

Крім того, суддя порушила вимоги ч.2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», а саме після отримання 28 вересня 2016 року одноразового доходу (суддівська винагорода) у сумі 79685,06 грн, що є суттєвою зміною у майновому стані суб’єкта декларування, у десятиденний строк не повідомила про це НАЗК шляхом внесення інформації до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Участь у розгляді судами справи про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно судді забезпечувалася прокуратурою Луганської області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2007