Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2018

Двом мешканкам, які брали участь у проведенні так званого "референдуму" на підтримку "ЛНР" навесні 2014 року, призначено покарання

Слідством встановлено, що у травні 2014 року двоє мешканок смт Нижнє Первомайської міської ради (на теперішній час Попаснянський район) у приміщенні дитячого садочка за попередньою змовою з іншими особами організували та провели псевдореферендум щодо відділення Луганської області від території України.

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрювані повністю визнали свою провину у вчиненні інкримінованого їм кримінального правопорушення, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними та прокурором укладено угоду про визнання винуватості. У вересні поточного року обвинувальні акти щодо вказаних осіб направлено до суду.

За результатами судового розгляду Рубіжанським міським судом учасниць так званого «референдуму» визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та засуджено до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2024