Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

За організацію та проведення так званих «виборів» в «ЛНР» винні будуть притягнуті до відповідальності

Нагадуємо, що з квітня 2014 року в окремих районах Луганської області розпочалася збройна агресія Російської Федерації шляхом неоголошених та прихованих вторгнень підрозділів Збройних сил та інших силових відомств Російської Федерації, організації та підтримки терористичної діяльності та діяльності, направленої на порушення територіальної цілісності України.

З метою захоплення державної влади, порушення суверенітету та територіальної цілісності України, зміни меж її території та державного кордону на порушення порядку, встановленого Конституцією України, окупаційною адміністрацією Російської Федерації на тимчасово окупованій території Луганської області створено псевдодержавне утворення - так звана «Луганська народна республіка» та структура так званих «органів державної влади», які підконтрольні Російській Федерації.

Зазначеною окупаційною адміністрацією та підконтрольними їй самопроголошеними органами, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованій території Луганської області, 11.11.2018 організовані та проведені так звані «чергові вибори голови ЛНР і депутатів народної ради ЛНР».

Наразі слідчими встановлені особи, які безпосередньо організовували, фінансували проведення незаконних виборів та брали участь в якості «кандидатів» на посади до псевдодержавних утворень «ЛНР», а також представників іноземних держав, які входили до складу спостерігачів.

Організація та проведення чергових незаконних «виборів» призводить до продовження збройної агресії Російської Федерації, підтримки терористичної діяльності, внаслідок чого порушуються демократичні права громадян України.

Прокуратурою Луганської області вживаються всі заходи для притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Довідково: відповідно до санкції статей, особам, які вчиняють злочинні дії щодо реалізації вказаних незаконних заходів, загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2286